Нолетова свадба вијека

Агенције
Нолетова свадба вијека

Све је спремно за свадбу вијека - вјенчање најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића и његове вјеренице Јелене Ристић који ће данас стати на луди камен на Светом Стефану у Црној Гори.

Ноле и Јелена синоћ су требали да имају забаву, а послије данашње церемоније грађанског вјенчања младенце и госте очекује гламурозно свадбено весеље у ризорту "Аман" на Краљичиној плажи. Црквено ће се вјенчати 13. јула у цркви Светог архиђакона Стефана.

Млади пар стигао је прексиноћ у Црну Гору приватним летом, а скоро у исто вријеме стигли су и Нолетови родитељи, Дијана и Срђан Ђоковић. Јелена и Новак захтијевали су потпуну дискрецију па су собарице, хостесе, кувари, чланови обезбјеђења и сви остали које су ангажовани за славље потписали изјаву да неће откривати детаље церемоније, као и да неће користити мобилне телефоне и фотоапарате.

Бројне новинарске екипе чекале су долазак Ђоковића и његове породице у Црну Гору. Тенисер је за ту прилику обукао плаво-бијелу мајицу и црвени шорц, а у торби носио два тениска рекета. Свадбена церемонија затворена је за јавност, а портпарол Ђоковићеве породице рекао да ће медијима бити послато саопштење, не наводећи детаље. Пар, који чека прво дијете, наводно је хтио приватно вјенчање само са најближим пријатељима и родбином. Према најавама, на вјенчању ће бити и Нолетови тренери Борис Бекер и Марјан Вајда, као и неколико тенисера, међу којима и Марија Шарапова и Енди Мареј.

Црногорски медији јуче су навели да се на Светом Стефану одвијају посљедње припреме, као и да су гостима на располагању велики шатор и велнес центар. За вријеме весеља туристима није дозвољено да дођу на острво, а дио пута затворен је два дана. Иначе, ова свадба прави је мамац за туристе из иностранства. Осим новинара који су дошли из цијелог свијета, многи Новакови фанови фотографисали су се прекјуче испред Светог Стефана скандирајући тенисерово име.

- Нисмо хтјели да пропустимо прилику да се сликамо испред мјеста гдје ће се Ноле вјенчати - рекли су туристи из Енглеске.

Новаков пријатељ и колега из Дејвис куп репрезентације Јанко Типсаревић стигао је рано јуче у Тиват да би присуствовао Нолетовој и Јелениној свадби. Био је у друштву супруге Биљане Тиспаревић, а кћеркицу Емили оставили су у Србији.

Брат Новака Ђоковића, Марко подијелио је јуче на "Фејсбуку" статус који најбоље дочарава нервозу будућег младожење.

- Ево већ цео дан гледам Новака, никако јадан да се смири, цео дан нервозан и само иде негде, дрма паника - написао је духовито Марко.

О декорацији вјенчања највише је бринула Јелена, пишу српски портали и додају да је акценат стављен на њежне и пастелне боје, али да млада није жељела да то буде класично па је све врло занимљиво и необично.

Прича се и да је младожења потрошио 2,5 милиона евра за свадбу. Смјештај у луксузном ризорту "Аман" поред Светог Стефана, који је Ноле закупио, кошта два милиона евра. Ђоковић је свим гостима обезбиједио и повратне авио-карте, док је конобаре и декоратере исплатио унапријед. Међу сватовима су славне личности из читавог свијета. Да је све брижљиво спремано, говори и чињеница да је јуче више од 100 радника чистило све плаже у околини како би званице уживале у овом гламурозном догађају. Запослени су читав дан ужурбано припремали столове и постављали декорације са цвијећем.

Конобари су у картонским кутијама доносили пиће, међу којим су биле најскупље врсте пива, шампањца и вина. Музичари и пјевачи (оркестар Мише Мијатовића, "Фемили бенд", Жељко Самарџић, Лена Ковачевић и Милица Тодоровић), који ће забављати госте и младенце, такође су пристигли у Црну Гору и увјежбали репертоар који ће извести пред свјетским џет-сетом.

Неки од Нолетових пријатеља већ у понедјељак су допутовали и смјестили се у своје апартмане, јуче су пристизали гости са свих меридијана, а многи од њих упловили су чак и на јахтама.

Осим златних столица, ту су и бијели балдахини па ће све дјеловати бајковито. Људи који су задужени за декорацију у недјељу су стигли у Црну Гору и налазе се на скривеним локацијама. Дјевојке ће правити цвјетне аранжмане у хладњачама у којима је и до -20 степени Целзијуса. Њима је речено да ће цвијеће на Свети Стефан унијети у току ноћи, кад буде сигурно да нема пролазника нити папараца.

Мирослав Илић специјални гост

Пјевач Мирослав Илић званично се договорио са Нолетом да буде специјални гост на његовом вјенчању пошто тенисер обожава његов глас и пјесме. Иако се у јавности спекулисало да ће "славуј из Мрчајеваца" пјевати на свадби вијека, тек прекјуче је потврђено да ће он овај догађај увеличати пјесмом.

Судбоносно "да" на Теслин рођендан

Интересантно је да ће тенисер судбоносно "да" рећи баш данас, 10. јула, на 158. годишњицу рођења Николе Тесле. Новак је, иначе, један од највећих поштовалаца лика и дјела славног српског научника, па је чак и свом новом псу дао име Тесла.

Лаура Паузини тражила 220.000 евра да пјева на вјенчању

Новак Ђоковић и његова љепша половина Јелена Ристић првобитно су жељели да ангажују Лауру Паузини, али су одустали због невјероватних услова које је ова пјевачица поставила. Италијанска поп дива није била нимало скромна када је тражила хонорар за свој ангажман, па је њен менаџер предложио цијену од 220.000 евра за само једно вече. Један од њених захтјева је био тај да се не помиње да је званично посјетила Црну Гору. Славни пар није пристао да је ангажује под тим условима, али нема сумње да ће их музичари које су довели такође добро забављати.

Прва брачна ноћ

Ноле и Јелена ће, према најавама, прву брачну ноћ провести у једном од најљепших љетовалишта у региону, у луксузном апартману на Светом Стефану. Изабрали су посебно романтичан амбијент једног од апартмана, а фотографије овог љубавног гнијезда освануле су јуче на порталима српских таблоида уз друге детаље у вези са Ђоковићевим вјенчањем.

Златне столице и дашак  Холивуда

Према протоколу вјенчања, Новак и Јелена ће сједити са кумовима за округлим столом кроз који иде дрво маслине, док су други столови украшени гранама библијског дрвета - маслине.

- Младенци нису били превише компликовани и тачно су знали шта хоће. За други дан вјенчања инсистирали су на златним столицама, које су протеклих двије године прави хит у Холивуду. Такве је на свом првом вјенчању са кошаркашем Крисом Хемфрисом имала Ким Кардашијан, а красиле су и додјелу "Оскара" у Лос Анђелесу. Други дан биће у знаку Холивуда - каже добро упућен извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана