Ноле и Јелена ће се сутра венјчати у овој цркви

Blic.rs
Ноле и Јелена ће се сутра венјчати у овој цркви

Новак и Јелена заклеће се у манастиру Прасквица пред Богом на доживотну вјерност само у присуству кумова и најуже породице.

Екипа "Блица" јуче је посјетила манастир, гдје нису затекли никог од свештених лица која би могла да нам испричају зашто су Новак и Јелена одлучили да се баш ту вјенчају.

Црквено венчање биће уприличено сутра, на Петровдан. Српски и црногорски медији наводе да ће вјенчање тенисера и његове изабранице обавити митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић у Цркви Светог Николе у склопу манастира. Међутим, из Црногорско-приморске митрополије кажу да неће бити тако.

"Митрополит Амфилохије, као и сваке године, као и сви његови претходници вијековима, за Петровдан, 12. јула, који се спомиње у медијским спекулацијама, служиће литургију у цетињском манастиру, кад је највећи празник на Цетињу", пише у саопштењу Митрополије.

Прасквица је чувена по Русу Јегору Строганову, који се случајно довезао до Будве, а потом се обавезао на доживотно ћутање и остао у манастиру. Због њега се касније и његова ћерка замонашила када је прерушена у монаха Јелисеја пронашла оца у Прасквици. Због свега тога Прасквица је омиљена руским туристима, баш као и спомен-плоча коју су мјештани поставили у знак захвалности Јегору зато што је само једном руком градио стазу од брда до мора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана