Ноле бацао бидермајер, момци се разбјежали

Глас Српске
Ноле бацао бидермајер, момци се разбјежали

Први рекет свијета Новак Ђоковић био је највећи шаљивџија на сопственој свадби, па је послије супруге и он бацао бидермајер, али су окупљени момци муњевито побјегли од мирисног букета.

Млада је, како обичаји налажу, одмах послије вјенчања, које је било у четвртак увече, бацила цвијеће дјевојкама, циљајући своју сестру, која није имала среће јер јој је дјевојачку амајлију преотела друга дама. Ноле је познат по великом смислу за хумор, па је такође припремио бидермајер и окупио све мушкарце који ипак нису хватали плијен као даме, него су се разбјежали.

У тренутку док су младенци једно другом читали завјете у мермерној куполи на плажи на Светом Стефану, загрмјело је, а Новак није могао да ћути него је у свом стилу рекао: "Ето и Бог одобрава."

Пар је изговорио судбоносно "да" пред матичарем у капели која је постављена само за њих, а упркос киши и вјетру, церемонија је била гламурозна и младенци и гости су се одлично забављали.

На вјенчању је било око 140 гостију, а сви су гледали у Бориса Бекера, са којим је Новак поново освојио Вимблдон и вратио се на прво мјесто АТP листе.

Било је јако весело, а како и не би кад се пило вино "тријумф барик". За оне који баш и не воле свјетске специјалитете на менију су били прољећна салата, рижото са шпарглама и грашком, риба или бифтек. Једино није било ракије, али нико се није жалио. "Моритз еис" сладоледи послужени су гостима прије сликања са младенцима.

На вјенчању је кумовао Нолетов друг из дјетињства Невен Марковић, који је фудбалер швајцарског Сервета.

- Новак и ја смо стари другари, током детињства смо сваки дан играли фудбал, такорећи висили на терену. Растали смо се када је он отишао на академију код Николе Пилића, али пријатељство и даље траје - рекао је недавно Невен.

Међу званицама су биле многе познате личности са свјетске и српске јавне сцене, као што су Виктор Троицки, Ненад Зимоњић, Јанко Типсаревић, Борис Бекер са својим љепшим половинама, као и многи други. На свадби је био и други Новаков тренер, Маријан Вајда. Церемонији је присуствовао и Нолетов стриц Горан Ђоковић, који је био један од највеселијих гостију.

Званице су до Светог Стефана дошле у колони црних лимузина, а скоро сви су одсјели заједно са самим тенисером у луксузном ризорту у оквиру полуострва.

Од тренутка када је овај пар објавио да ће озваничити везу, јавност је пажљиво пратила сва дешавања. Вјенчање вијека, како га многи називају, морало је, уз неколико детаља, да добије ту титулу. Неки од њих су: крунисање средњошколске љубави, за неколико мјесеци Јелена и Новак ће постати родитељи и чињеница да је Ђоковић седам дана прије вјенчања поново постао најбољи тенисер свијета, побиједивши у финалу Вимблдона Роџера Федерера. Славље поводом ове побједе кулминирало је на свадби. Прије вјенчања Јелена и Новак су изјавили да желе да њихова свадба протекне у тајности, далеко од медија. Очекивано, пажња медија није могла да се избјегне, али се породица Ђоковић потрудила да у одређеној мјери испуни жеље младенаца. Запосленима је забрањено било какво снимање и фотографисање догађаја. На церемонији је био велики број службеника приватног обезбјеђења, а младенце и званице чувала је црногорска полиција са глисерима.

****

Нолетова љепша половина, Јелена, максимално се одмарала прије вјенчања, а за свадбу се спремала са мајком и сестром како би заблистала најсрећнијег дана у животу. Папараци су забиљежили новопечену госпођу Ђоковић, која је током припрема изгледала крајње опуштено и без треме. Само неколико сати касније, у елегантној бијелој венчаници, Јелена је заблистала и заклела се на вјечну љубав најбољем свјетском тенисеру. Гости су коментарисали да млада никада раније није изгледала тако срећно и задовољно као на сопственој свадби, што је било и за очекивати.

Ексклузивно право за снимање

Право да извјештава са вјенчања добио је само британски магазин "Hello". Ђоковић је раније рекао да му је овај магазин платио 500.000 евра за ексклузивно право на фотографије са свадбе, а та сума биће, како је обећао, уплаћена у хуманитарне сврхе. Церемонији је претходила велика журка која је организована ноћ прије вјенчања и трајала до јутарњих часова, а госте су забављали Лена Ковачевић и Жељко Самарџић.

Млада узела једно презиме

Нолетова изабраница Јелена узела је презиме свог супруга. Гламурозна церемонија вјенчања протекла је у предивном амбијенту поред Виле Милочер. Црквено вјенчање услиједиће у суботу и биће у уском кругу чланова породице и блиских пријатеља. Колико се рачуна водило о приватности, свједочи чињеница да нико од гостију није био у прилици да забиљежи тај тренутак, јер су свима приликом доласка на плажу одузети мобилни телефони и фотоапарати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана