Њемица Лена Мајер побједница Пјесме Евровизије

Глас Српске
Њемица Лена Мајер побједница Пјесме Евровизије

Представница Њемачке Лена Мајер побиједила је у суботу увече у финалу 55. такмичења за "Пјесму Евровизије", одржаног у "Теленор арени", надомак Осла, јавио је Танјуг.


Лена је са пјесмом "Сателит" освојила највећи број гласова публике и стручног жирија - 246, другопласирана је била турска група "МаНга" са 170 освојених гласова, док су треће мјесто заузели представници Румуније Паула Селинг и Ови са 162 гласа.

Представник Србије Милан Станковић са пјесмом Горана Бреговића "Ово је Балкан" заузео је 13. мјесто са 72 освојена гласа. Вукашин Брајић, који је представљао БиХ са пјесмом "Муња и гром" Дине Шарана заузео је 17. мјесто.

Деветнаестогодишња Лена Мајер, која је током гласања све вријеме водила, оповргла је тврдње које су посљедњих година пратиле такмичење "Пјесме Евровизије" о доминацији земаља источне Европе и Скандинавије на том такмичењу, због чега представници земаља директних финалиста - Велике Британије, Француске, Њемачке и Шпаније, нису имали никаквих шанси.

Занимљиво је да Мајерова није чак ни својим пријатељима рекла да се пријавила на кастинг за национално такмичење, како јој се не би подсмијавали уколико не успије, а побједа је у потпуности изненадила и збунила.
Млада Њемица из Хановера, која је баш у Ослу напунила 19 година, нема музичко образовање, неколико пута је покушала у школском бенду, али без обзира на то, њена пјесма "Сателит" је одмах послије њемачког националног такмичења доспјела на врх најважнијих интернет портала за "даундловање" музике у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана