Најмоћнији продуцент против Обаме

Глас Српске
Најмоћнији продуцент против Обаме

Џери Брукхајмер, најмоћнији продуцент данашњице, 41. пут номинован за "Оскара", а кипић је добио шест пута, зарадио је 12 милијарди долара у својој продуцентској каријери, држи се са стране и не воли превелику пажњу. Слуша класичну музику, вози сребрни "ферари", јако је стидљив и једногласно прозван холивудским краљем Мидом - дакле, све што дотакне претвори у злато.

Републиканац у крви, никада није крио симпатије према Џорџу Бушу. Са друге стране, на мети му је управо актуелни амерички предсједник Барак Обама.

У вријеме док су многи глумци и редитељи упињали снаге и давали новац који је путем продатих мјеста у салама биоскопа требало да помогне Обами да освоји предсједничку функцију, Брукхајмер се окренуо републиканцима.

Обама га, каже, нимало не фасцинира и сваку његову иницијативу прати новим патриотским филмом; научна реформа - нова медицинска серија "Miami Medical"; повлачење из Ирака, нови ратни филм који ускоро почиње да снима итд.

Брукхајмер је омиљени републикански холивудски јастреб, финансијер америчких конзервативаца и њиховог посљедњег предсједничког кандидата Џона Мекејна, којег је отворено подржао и финансијски помагао.

- Ја радим акцијске филмове. То су филмови са добрим и лошим момцима и слатким женама које их чекају - рекао је Џери који нема политичких амбиција, али не бјежи од тога да јасно свима да до знања за кога је на изборима гласао.

Предсједника Обаму, коме је популарност на најнижим гранама откада је преузео власт, претјерано не воли јер "одудара од херојских типова" о којима Џери воли да снима филмове, а и није био његов први избор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана