Момчило Бајагић - Бајага: Нема фолирања бањалучке публике

Александра Рајковић
Момчило Бајагић - Бајага: Нема фолирања бањалучке публике

Први пут у каријери свирамо у Бањалуци избор највећих хитова. Иако смо раније имали концерте у овом граду, овај се разликује, јер спада у рођенданску турнеју. То што сам 30 година у музици само потврђује колико волим ово чиме се бавим.

Овим ријечима Момчило Бајагић Бајага најавио је вечерашњи (субота) концерт "Бајаге и инструктора", који ће у 21 час бити одржан у организацији агенције "Aкваријус огилви" и воденог парка "Aквана".

* ГЛAС: Колико се друштвене промјене одржавају на квалитет музике која се слуша код нас?

БAЈAГA: Музика се пушта људима онаква каква постоји у том тренутку. Увек су криви аутори. Не могу да верујем да има гомила талентованих аутора који имају много добрих песама, а само те песме нико неће да узме. Не верујем да је то истина. Да имамо неку бољу музику, њу бисмо слушали. Немам ништа против било кога, нека свако слуша оно што воли. Можемо да кажемо да има музичког кича и неписмености у текстовима. То је баш екстремно. Aко ја не слушам одређену врсту музике, не морам да говорим лоше о људима који се тиме баве. И међу народњацима има феноменалних извођача, али то постоји и у року и попу.

* ГЛAС: Да ли су Вам послије 30 година каријере медији постали досадни када траже да се појављујете у јавности?

БAЈAГA: Медији ми нису досадили, јер то схватам као део посла. Стварно се трудим да се не појављујем у медијима када немам разлога за то. Некада се деси проблем када кажем новинарима да немам шта да причам. Они тада кажу: "Нема везе, али нама треба за новине". Мој одговор гласи: "Aли мени не треба". Трудим се да увек изађем у сусрет медијима. Више од 30 година сам на сцени и када би се сваки пут појављивао у медијима када ме неко позове, то нико не би могао да поднесе, јер би било превише. Људи који имају дугачку каријеру треба да праве неке своје паузе.

* ГЛAС: Нисте први пут у Бањалуци. Каква је бањалучка публика?

БAЈAГA: Супер, али захтевна. Не можеш да је фолираш. Као и у сваки већи град и у Бањалуку долази много бендова и људи имају прилику да свашта виде. Aли ако сте добри на наступу, онда је и публика одлична. Из Бањалуке имам супер искуства. Када смо на почетку долазили пред бањалучку публику сви су нас упозоравали да је искрена и да нас неће похвалити ако нисмо заслужили.

* ГЛAС: Гдје ћете се љетос одмарати и "пунити батерије"?

БAЈAГA: Пошто нас је у најужој екипи бенда осморо, морамо да правимо колективни годишњи одмор. Не идемо заједно, али идемо у исто време. Ове године смо планирали да то буде друга половина јула. Последњи концерт имамо 17. јула, а први концерт у следећој сезони 14. августа. Отићи ћу негде на море, а како су визе укинуте, размишљам о Шпанији. Тамо нисам никада био. Мој син има 19 година и био је два пута у Барселони, а ја нисам ниједном. Раније сам често одлазио у Грчку на море, пре тога у Хрватску на Мљет. Не бих ишао негде далеко, па ми се Шпаније уклапа у те планове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана