Кејт и Вилијам са бебом на турнеји

Агенције
Кејт и Вилијам са бебом на турнеји

Британски принц Вилијам и војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон започели су јуче краљевску турнеју по Аустралији и Новом Зеланду, а пару се придружио и малени принц Џорџ.

Осмомјесечном Џорџу ово је прво званично путовање у иностранство, а краљевска породица прво је посјетила Нови Зеланд. Малог принца који је био у наручју своје мајке Кејт, као и његовог оца принца Вилијама, на аеродрому у Велингтону дочекао је новозеландски премијер Џон Кеј и многобројни новинари. Сви су били нестрпљиви да виде бебу којој је ово тек треће појављивање пред медијима. Принц је до сада само двапут био у јавности - чим је рођен и у октобру прошле године, када су га крстили.

Кејт, која је излазећи из авиона "ер форс 757" једва успијевала да задржи хаљину и шешир на глави и малог Џорџа обученог лагано у панталонице и бијели џемпер, непријатно је изненадило кишно вријеме са хладним и јаким вјетром.

Како наводе страни медији, Кејт је била у креацији дизајнерке Кетрин Вокер у црвеном комплету са капутићем од истог материјала, украшеним сребрним брошем који је краљица Елизабета Друга добила на поклон приликом посјете Новом Зеланду 1953. године. Пар је затим посјетио сједиште владе гдје су дочекани традиционалним маорским поздравом уз додиривање носева, ратничке покличе и плес.

Док је Кејт први пут у посјети Новом Зеланду и Аустралији, Вилијам је више пута обишао ове земље, а први пут још у прољеће давне 1983. године заједно са родитељима, престолонасљедником принцем Чарлсом и принцезом Дајаном.

Током троседмичне турнеје по Новом Зеланду и Аустралији принц Џорџ, који је трећи у реду насљеђа британске круне, неће присуствовати свим дешавањима. Планирано је да војвода и војвоткиња од Кембриџа на Новом Зеланду учествују у трци јахти и посјете маорско село, рагби стадион и виноград, док ће у Аустралији посјетити Сиднеј, Аделејд и Канберу, као и државу Квинсленд. Посјета славног пара је главна тема на Новом Зеланду, гдје се медији баве детаљима попут аутомобилског сједишта малог Џорџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана