Брижит Бардо се кандидује за предсједника Француске

Глас Српске
Брижит Бардо се кандидује за предсједника Француске

Бивши секс симбол француског филма Брижит Бардо изјавила је да размишља да се кандидује за предсједника Француске на изборима 2012. године.

Бивша глумица, која се послије завршетка филмске каријере посветила заштити права животиња, казала је да ће на то бити приморана јер је садашњи француски предсједник Никола Саркози "изиграо". Звијезда филма "И бог створи жену" захтијева да се у Француској донесе закон којим би се обезбиједило да животиње буду омамљене прије клања, имајући прије свега у виду козе и овце које се жртвују у дане муслиманских празника. Она се тим поводом прије неколико година обратила Саркозију писмом у коме је тражила његову подршку, наводећи да "неко мора да дигне глас у одбрани животиња".

- Саркози ме изиграо јер ми је дао обећања која није испунио - казала је 76-годишња Бардо агенцији AП.

Она је често дизала прашину у јавности због контроверзних ставова о имиграцији и хомосексуалности и већ има неколико осуда због расизма и антигеј изјава. У Француској је и даље вољена личност, а недавна изложба фотографија из доба њене глумачке каријере доживјела је огроман успјех. Тренутно покушава да спријечи холивудског режисера Кајла Њумена да сними филм о њеном животу.

- Филм о мени? Нико то не би могао да изведе - рекла је у изјави за Радио Европа 1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана