Британски двор: Вилијам и Кејт нису расипници

Агенције
Британски двор: Вилијам и Кејт нису расипници

Лондон - Британска монархија сматра оправданим трошкове реновирања стана у палати Кенсингтон, у Лондону, који представља званичну резиденцију принца Вилијама, његове супруге Кејт и сина Џорџа, саопштено је у Лондону.

Према писању британске штампе, војвода и војвоткиња од Кембриџа потрошили су астрономских 4 милиона фунти (5 милиона евра) на поправке, кречење и опремање стана.

Портпарол британске круне одбио је да потврди седмоцифрени износ, али је прецизирао да је краљевски пар сам платио куповину новог намјештаја и покућства.

Како преноси АФП, радовима на палати, која датира из 17. вијека, били су обухваћени  поправка електричних инсталација, замјена водоводних цијеви, постављање новог крова као и уклањање азбестних плоча.

Вилијам и Кејт су се смјестили у стану 1А, у којем је раније живјела принцеза Маргарета, сестра краљице Елизабете II, која је умрла 2002.

Луксузни апартман је последњи пут реновиран 1963. године.

"Ријеч је о једној и јединој званичној резиденцији војводе и војвоткиње. Они планирају да ту живе много, много година", истакао је портпарол британског двора.

Према његовим ријечима, Вилијам и Кејт, који обоје имају 32 године, платили су из свог џепа унутрашње опремање стана, укључујући сав намјештај, тепихе и завјесе и пазили да трошкови не буду "екстравагантни".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана