Брегин Aлкохол најбољи на свијету!

Глас Српске
Брегин Aлкохол најбољи на свијету!

Лондонски часопис "Сонглајнс" прогласио је Горана Бреговића за најбољег извођача свјетске музике у 2010. години.

Читаоци и уредништво часописа посвећеног "музици свијета" одлучили су да Бреговић добије "Songlines Music Award 2010" у категорији "најбољи умјетник" за албум "Aлкохол", који је у иностранству објавила издавачка кућа "Wrasse Records".

За најбољу групу проглашени су Конгоанци Staff Bilili за албум "Tres Tres Fort", за најбољу мултикултуралну сарадњу Џастин Aдамс и Јулдех Камара за албум " Tell No Lines", а за најбољег новог извођача португалска група Деолинда са албумом "Caicao oa Lado ".

Бреговић је у петак у Бањој Луци одржао спектакуларан концерт у част отварања новог РТВ Дома.

- Шта је ово? Када је ово никло? Као да је слетио свемирски брод - рекао је Бреговић обилазећи новоизграђену зграду РТРС-а.

Након што је пред више од 30.000 људи направио прави хепенинг, Бреговић се добро расположен фотографисао са гостим на свечаном отварању, а онда је појурио да поједе Мујине ћевапе.

Бреговић ће уз хрватску пјевачицу Северину бити главни извођач      друге вечери новоустановљеног фестивала "Ушће фест", који "Мјузикстар" организује од 19. јуна до 21. јуна у Београду, уз учешће "Бајаге и инструктора", Владе Георгиева и Били Aјдола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана