Брега задовољан Станковићевим пласманом

Глас Српске
Брега задовољан Станковићевим пласманом

Композитор Горан Бреговић изјавио је јуче да је задовољан пласманом Милана Станковића у финале 55. Евросонга и да је "све остало сада у Божјим рукама", јавио је Танјуг.

Брега је рекао да не би било добро да Станковић није ушао у финале и да је сасвим задовољан до сада постигнутим резултатом на такмичењу "Пјесма Евровизије".
Он је истакао да се Милан одлично снашао и на концерту, који је он одржао са својим "Оркестром за свадбе и сахране" у Ослу, у оквиру промоције српске делегације и српске културе у норвешкој престоници, када је, поред композиције "Ово је Балкан" на српском и шпанском, отпјевао и Бреговићеву "Мјесечину".
Бреговић је најавио као могућност да се Станковић појави на његовом концерту на београдском Ушћу, 20. јуна, у оквиру првог музичког фестивала "Ушће фест", који организује "Мјузик стар продакшн".

Поред Станковића, у финале се пласирао и представник БиХ Вукашин Брајић.

Станковић наступа са пјесмом Горана Бреговића "Ово је Балкан", у пратњи два вокала Сашке Јанковић и Зорице Бркић и уз двојицу плесача Aлександра Јеленковића и Марка Стојиљковића. Текст за пјесму написале су Марина Туцаковић и Љиљана Јорговановић.

Вукашин Брајић изводи пјесму "Муња и гром", за коју је музику и текст радио Дино Шаран.

Гласовима публике и жирија, у финале су се пласирали и представници Молдавије, Русије, Грчке, Португалије, Бјелорусије, Белгије, Aлбаније и Исланда. Они ће се такмичити у финалу, заједно са 10 финалиста, који буду изабрани у другом полуфиналу, и пет директних финалиста - представника Велике Британије, Француске, Њемачке, Шпаније и Норвешке.

Друго полуфинале је вечерас, а финално вече у суботу, када ће између 25 композиција бити изабран побједник 55. такмичења за "Пјесму Евровизије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана