Aнђелина: Не осуђујте ме док не погледате филм

Глас Српске
Aнђелина: Не осуђујте ме док не погледате филм

Реагујући на забрану да дио свог филма сними у Босни и Херцеговини, Aнђелина Џоли је написала писмо у којем позива босанску јавност и удружење "Жене-жртве рата" да не доносе суд о филму прије него што га погледају или бар прочитају цијели сценарио. Aнђелина је у друштву супруга Бреда Пита наставила снимање у Мађарској, а на сету су били и Никола Ђуричко и Горан Јевтић у униформама српске војске.

У паузи снимања Ђуричко је весело ћаскао са Aнђелином и Бредом. Глумица је наставила са снимањем упркос протестима из БиХ и чињеници да јој је укинута дозвола за снимање у Сарајеву.
- Не осуђујте ме прије него што погледате филм - стоји у писму које је у Aнђелинино име прочитано чланицама босанског удружења "Жене-жртве рата". Глумац и министар културе Кантона Сарајево Емир Хаџихафизбеговић најавио је да ће он као кантонални министар издати дозволу за снимање Aнђелини заједно с министарком културе Зеничко-добојског кантона.
- Па нека онда дође федерална полиција и нека нас ухапси. Зар на тај начин захваљујемо Aнђелини што је, без обзира на дехуманизовани Холивуд, дошла и посетила нашу сиротињу у Горажду. Не вјерујем и потпуно сам у шоку што је донесена таква одлука. Знајући однос министра Граховца према филму, сматрам да га је неко добро изманипулисао и нешто му подвалио - сматра Емир.

И прослављени режисер Емир Кустурица истиче да га од власти у Сарајеву више ништа не може изненадити.
- Ето им Холивуд, па нека рјешавају проблеме које су сами направили. Мене такве ствари више не изненађују нити ме дотичу - каже Кустурица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана