Win Phone надмашио iPhone у неким земљама?

Aгенције
Win Phone надмашио iPhone у неким земљама?

Када је удио на тржишту у питању, Windows Phone производи далеко су иза Андроида и iPhone са свега 3 одсто. Међутим, када је Френ Шо, шеф одjељења за односе са јавношћу у Микрософту, изјавио да је Windows Phone надмашио iPhone у 7 земаља широм свијета у четвртом кварталу ове године, многи су били зачуђени.

Њујорк Тајмс тражио је од фирме ИДЦ, чије резултате је Шо наводио, да објасни о чему се тачно ради.

У којим земљама је Микрософт тачно надмашио iPhone?

Судећи по њиховим подацима у питању је шест земаља: Аргентина, Пољска, Индија, Русија, Јужна Африка и Украјина, док је седма земља заправо "остатак централне и источне" Европе.

Кевин Рестиво, један од аналитичара ИДЦ покушао је да ствари стави у контекст: Windows Phone је заправо испод iPhone једно 100.000 јединица у сљедећим земљама: Украјини, Јужној Африци и "остатку источне и централне" Европе.

Такође, у појединим земљама постоји такозвано „сиво" тржиште мобилних телефона, које ИДЦ није узимао у обзир, тако да је заправо јако тешко утврдити цифре у тим земљама.

Рестиво је додао и да се Windows Phone добро продаје у земљама у којима Нокиа има јаку подршку, која је уједно и Микрософтов партнер.

У тим земљама има мање испоручених iPhone уређаја усљед високе цијене и мањег интересовање оператора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана