Таблети спашавају „мушке” часописе

Aгенције
Таблети спашавају „мушке” часописе

Такозвани мушки часописи у посљедње вријеме биљеже све већи пад продаје па би њихова посљедња сламка за спас могло да буде дигитално тржише, са акцентом на таблет рачунаре, преносе агенције.

Британски часописи које предводе FHM, Nuts и Zoo у посљедње двије године боре се за опстанак јуер је продаја њихових издања значајно опала.

Како ипак не би угасили ова издања, њихови уредници одлучили су да их „преселе” на итнернет.

Nuts је тако крајем прошле године објавио своју електронску верзију, коју је за првих недјељу дана са Еплеовог Њустенда преузело више од сто хиљада људи.

На сличан потез сада се одлучују и остали часописи који се обраћају првенствено мушкој публици.

Преписујући од конкуренције која се успјешно дигитализовала и остали часописи сада хрле на интернет.

- Читаоци купују часописе за исту цијену као што то чине на трафици, али добијају ново и модерно искуство уживања у магазину - наводи Николас Колриџ предсједник компаније „Conde Nast”.

Оно што додатно погодује дигиталној дистрибуцији ових часописа јесте осуда околине која је још увијек актуелна.

Књига које је прошле године оборила рекорде у продаји, „Педесет нијанси: Сива”, дио еротске трилогије, свој успјех умногоме дугује Киндлеу.

Наиме, управо је електронско издање књиге у почетку наишло на неочекивано интересовање, да би тек мјесецима касније на ред дошло и штампано издање.

Издавачи се сада надају да ће таблети учинити исту ствар и за мушке часописе, које многи још увијек не разликују од порнографских садржаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана