Србин дизајнирао незванични лого за ПС4

Aгенције
Србин дизајнирао незванични лого за ПС4

Иако ће Сони дизајнирати лого за нови Плејстејшн 4, нико не може спријечити гејмере да се и сами не поиграју са будућим изгледом обиљежја омиљене конзоле. Тако је Србин Немања Благојевић осмислио најбољи изглед логоа на једном свјетском конкурсу, преносе агенције.

Његова идеја логоа за ПС4 побиједила је 4.830 других на конкурсу 99designs, највеће друштвене мреже за графичке дизајнере.

- Овај дизајн је управо оно што смо тражили – јасан, креативан и препознатљив. Мислим да се уклапа и у ранији Сонијев изглед, али је такође усмерен и ка будућности. Свака част, Немања - написао је на администратор сајта 99десигнс потписан као Justin99.

На овој аустралијској мрежи за дизајнере свако ко пожели може предложити конкурс за нови изглед обиљежја препознатљивих брендова на ком могу учествовати сви чланови сајта.

Иако фирме, као ни Сони у овом случају, немају ништа са конкурсима, 99design је врло утицајна мрежа која редовно прати и коментарише графичка рјешења за свјетски познате брендове.

Сони ће послије седам година избацити нови ПС, четврти у низу, а иако се очекивало да ће гејмерима на помпезно најављеној презентацији у Њујорку бити понуђено више - још не зна како ће ПС4 изгледати, колико ће коштати, нити када ће се тачно појавити у радњама.

Ипак, гигант је обећао значајан хардверски корак унапријед, моћну графику, али и много израженију "друштвену" компоненту, увезаност са Фејсбуком, видео стриминг и још многе новитете.

Што се датума тиче, ПС4 стиже прије Божића, на вријеме за празничну сезону, а о цијени се само спекулише.

Британци тврде да ће коштати око 350 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана