Спрема се Googl - Samsung рат?

Talkandroid.com
Спрема се Googl - Samsung рат?

Андоирд је порастао више него што је ико могао да претпостави, а највећу заслугу свакако је имао Samsung. Samsungови производи чине 40 одсто свих продатих Андроид уређаја, али да ли је то превише?

Уколико сте Samsung, то вjероватно није довољно, међутим, уколико сте Google, то би могао да буде разлог за забринутост

Уколико се овај раст буде наставио, Samsung би могао да покуша да искористи свој доминантан положај на тржишту како би покушао да промjени цjелокупну Андроид стратегију.

У недавном чланку објављеном у Wall Street Journalu, наводи се да се Google плаши Samsungа и да се нада да ће се други произвођачи уозбиљити како би се прекинула ова доминација једног.

Google зарађује на оглашавању а са сваким продатим Андроид уређајем пристиже још новца захваљујући Google мапама и Youtube апликацијама који су инсталирани на сваком Андроид уређају.

Међутим, постоји страх да ће Samsung захтjевати већи дио од ове зараде. Судећи по Wall Street Journalu, Samsung добија 10 одсто прихода али шта га спречава да тражи још?

“Samsung представља реалну пријетњу Googleу. Током времена Samsung ће се можда наћи у ситуацији да може да за себе захтjева повољније услове од Googleа”, сматра аналитичар за инвестициону банку Rutberg & Co, Ражев Чанд.

Прошле године Google је купио Моторолу а као разлог су наведени патенти, међутим, Моторола никада није била толико успjешна са својим патентима. Врло је вjероватније да је поред патената, Google заправо покушао да узме ствари у своје руке.

С обзиром на чињеницу да Моторола X телефон долази овог љета, и уз велику реклману кампању која га прати – и коју Google, попут Samsungа, себи може да приушти, могуће је да је на помолу нови технолошки рат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана