Скајп на новом Иксбоксу

Blic.rs
Скајп на новом Иксбоксу

Ова година биће једна од наузбудљивијих када су конзоле у питању - очекује нас чак пет премијера. Свакако највише пажње привлачи нови Плејстејшен и Иксбокс, али не треба искључити новонајављене Оуја, Гејмстик и Стимбокс.

 

Плејстејшен 4
Прошло је седам година од када је „Сони" представио трећу генерацију своје конзоле, а прије неколико недјеља имали смо делимичну премијеру ПС4. Делимичну, пошто је на њој приказан само изглед гејмпада, не и саме конзоле. Нови Плејстејшен ће имати осмојезгарни процесор из АМД-а, осам гигабајта радне меморије и блуреј читач. Очекује се да „клауд" игра велику улогу у складиштењу будућих игара, тако да ће се оне углавном преузимати са интернета.
Цијена: 430-530 долара
Излази: Новембар

Иксбокс 720

Компанија „Мајкрософт" још није открила ништа званично када је трећа генерација њиховог Иксбокса у питању, али се неки вид представљања очекује већ у наредних пар недјеља. Кодно име конзоле је Дуранго, а вјерује се да ће уз њу стићи много већа интеграција са другим „Мајкрософтим" сервисима попут Скајдрајва и Скајпа. Осим унапређене верзија Кинект управљача, Иксбокс ће такође имати процесор од осам језгара и осам гигабајта радне меморије.
Цијена: 400 долара
Излази: Новембар

Оуја


Идеју око ове конзоле покренуо је једна од ветеран гејмерске индустрије Џули Ухрман, која је тражила око милион долара инвестиција, али је за мање од два мјесеца успјела да прикупи преко осам милиона. Конзола ради на оперативном систему Андроид и могуће је повезати на било који екран. Идеја је да корисници путем „Гугл плеја" преузимају видео игре које ће тада играти на свом телевизору За сада их има око 7.000 и тај број се свакодневно повећава.
Цијена: 100 долара
Излази: Јун

Гејмстик
Чак и прије лансирања Оуја је добила конкуренцију у виду Гејмстика. Ова конзола ће такође радити на оперативном систему Андроид, али ће по димензијама бити много мања у односу на Оују. Повезиваће се са телевизором путем HDMI-а, а ова Гејмстик је величине два инча (пет центиметара), стаје у гејмпед, па је њен пренос изузетно једноставан. Уједно, понашаће се и као медија центар, па ће корисници моћи да пуштају видео снимке са интернет сервиса попут „Јутјуба".
Цијена: 80 долара
Излази: Април

Стимбокс

Сваки озбиљнији гејмер упознат је са „Стим" сервисом који је потребан како би се приступио одређеним играма. Екипа одговорна за тај сервис, али и познате игре „Халф-лајф" и "Портал" жели да корисницима омогући искуство „Стима" и на телевизорима. Ова мала конзола у себи има SSD од 128 GB, осам гигабајта радне меморије и 512 GB за складиштење. Лако се повезује са телевизором путем HDMI-а, а њом се управља посебним гејмпадом који је сличан ономе за Иксбокс 360.
Цијена: 1.000 долара
Излази: Децембар

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана