Самсунгов бивши девелопер о Galaxyју S4...

Агенције
Самсунгов бивши девелопер о Galaxyју S4...

Стив Кондик је био цијењени Андроид девелопер који је радио на CyanogenMod пројекту који је за циљ имао давање већег нивоа подешавања и прилагођавања корисницима Андроида.

Зато није било превелико изненађење када га ја Самсунг ангажовао да ради за њих. Годину и по дана касније Кондик је напустио свој посао у Самсунгу и поделио пар мисли о Galaxyју S4 на својој Google+ страници

Генерално, Кондик сматра да је S4 добар телефон, али критикује Самсунгов TouchWiz интерфејс који модификује Googleов основни изглед Андроида.

„TouchWiz је постао константнији што се рада тиче – нема више проблема са ОС-ом. Нажалост, изгледа као да га је неко послао пар година у прошлост. Што се корисничког интерфејса тиче,он је просjечан, у исто вријеме је и бољи и гори", сматра Кондик.

Он је такође критиковао неке од функција на Galaxyју S4 попут технологије праћења погледа:

„Неке од нових функција су заиста корисне попут могућности да само уперите прст ка мејла без додиривања екрана како би добили кратак преглед његовог садржаја. Апликација за камеру претрпела значајна побољшања са новим ефектима и корисничким интерфејсом. Најмање ми је драг „smart scroll" који би требало да скролује странице на основу вашег погледа, али ме углавном само нервира тако да га држим угашеног".

Кондак тврди да би требало да купите Galaxy S4 уколико имате SII, али сматра да уколико имате S3 прелазак на нови уређај није толико хитан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана