Самсунг ипак одустаје од велике промјене на својим телефонима

ГС
Foto: Илустрација

Прошле године смо чули гласине да би Самсунг могао да имплементира MediaTek чипсет у бар један од својих предстојећих телефона, али изгледа да то ипак неће бити тако.

Током марта, поново су се појавиле информације да би Самсунг могао користити чипове тајванске компаније, а додато је и да ће MediaTek Dimensity 9000 покретати предстојећи Galaxy S22 FE модел. Потом су медији из Кореје сугерисали да ће и Galaxy S23 добити MediaTek чипсет.

Међутим, најсвjeжије информације указују на то да Самсунг ипак нема овакве планове. Компанија неће користити MediaTek чипове за Galaxy S22 FE или Galaxy S23, што значи да ће се они на тржишту појавити са уобичајеним Snapdragon и Exynos чиповима, у зависности од регије.

За сада је све још увијек под велом мистерије, али за Самсунг не би имало превише смисла да одустане од својих Exynos чипова, посебно након напора да ангажује и АМD.

С друге стране, MediaTek је значајно напредовао током послједњих неколико година и коначно је почео да испоручује више премијум чипове за телефоне, а Dimensity 9000 делује веома обећавајуће, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана