Самсунг и ТСМЦ преговарају о изградњи фабрика чипова у УАЕ за 100 милијарде долара

Танјуг
Самсунг и ТСМЦ преговарају о изградњи фабрика чипова у УАЕ за 100 милијарде долара

АБУ ДАБИ- Технолошке компаније Самсунг и ТСМЦ преговарају о изградњи великих фабрика чипова на Блиском истоку, а вриједност потенцијалних пројеката у Уједињеним Арапским Емиратима износи више од 100 милијарди долара.

Њујоршки лист наводи да су представници фирми Самсунг и ТСМЦ недавно посетили Уједињене Арапске Емирате и дискутовали о поменутим пројектима и очекиваним потешкоћама као што су евентуални недостатак воде и квалификованих локалних инжењера, преноси портал Верџ позивајући се на писање Волстрит џорнала (ВСЈ).

Потражња за снажним чиповима који имају капацитете за операције вјештачке интелеигенције (АИ) је све већа, а недавно је објављено да амерички инвестициони фонд Блекрок и технолошки гигант Мајкрософт планирају заједнички фонд од 30 милијарди долара за развој вештачке интелигенције (АИ).

Како наводи Фајненшел тајмс (ФТ), Блекрок и Мајкрософт ће на овом пројекту сарађивати и са инвенстиционом компанијом Ем-Џи-Икс

коју подржава Абу Даби.

Фонд Блекрок ће се фокусирати на изградњу центара података и финансирање енергетске инфраструкуре за подршку АИ, пренео је портал Тех кранч.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана