Прототип iPhoneа био је потпуно другачији

Mashable
Прототип iPhoneа био је потпуно другачији

iPhone је можда углађен и лаган смартфон, али судећи по недавно објављеним фотографијама, рани "прототип" уређаја изгледао је потпуно другачије од телефона који данас познајемо.

Сајт Ars Technica дошао је у посијед слика бившег радника у Апплеу које приказују развојно окружење онога што ће касније да постане iPhone. Слике су наводно направљене 2005. године.

Разлике између прототипа и финалног производа су више него примјетне. Димензије прототипа износе 5 инча са 7 инча, и сличнији је iPadу мини (5.3 инча са 7.87 инча). Прототип је такође и нешто дебљи (2 инча). Поред величине, такође посjедује и бројне ствари које смо навикли да видимо на PC рачунарима попут серијског, Ethernet и USB порта.

Чип који се налазио у телефону био је клокован на 200-233MHz док је први iPhone, представљен 2007. године, користио 620MHz чип али је он био спуштен на 412MHz.

Међутим, судећи по неименованом извору, Apple није намjеравао да почне са продајом оваквог производа – сви портови укључени су једино како би олакшали даљи развој уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана