Представљен HTC One

HTC
Представљен HTC One

HTC је представио свој нови паметни телефон – нови HTC One.

Са кућиштем израђеним од једног комада алуминијума, нови HTC One представља HTC BlinFeed, HTC Zoe и NTS BoomSound, кључне иновације у HTC Sense графичком интерфејсу које изнова уобличавају искуство мобилних комуникација и постављају нови стандард за паметне телефоне.

Нови уређај посjедоваће 4.7-инчни Фулл HD дисплеј са 468 пиксела по инчу отпоран на огреботине а покретаће га Qualcommov quad-core Sbapdragon 600 процесор. Телефон ће долазити са 2GB DDР2 рама и простором за складиштење података од 32GB/64GB.

„Данас су људи преплављени непрестаним приливом посљедњих новости, вијести и информација. Мада су паметни телефони један од начина да останемо у контакту са људима и информацијама до којих нам је стало, конвенционално дизајнирани уређаји не успијевају да одрже корак с начином на који их људи заправо користе", рекао је Питер Чау, генерални директор HTC корпорације. „Неопходан је нови, узбудљиви приступ паметним телефонима, а са новим HTC One паметним телефоном, ми смо изнова осмислили искуство мобилне комуникације полазећи од самих темеља навише како би представили ту нову реалност".

У средишту новог HTC One искуства је HTC BlinkFeed. HTC BlinkFeed је смjело ново искуство које трансформише почетну поставку екрана у јединствен live stream стреам личних релевантних информација попут посљедњих новости са ваших друштвених мрежа, најновијих вухести из свијета забаве и животног стила, вијести и фотографије са сликама које вас увлаче у њихов свијет тако више немате потребу да покрећете засебне апликације како бисте сазнали шта се дешава.

HTC BlinkFeed прикупља најсвјежије садржаје из најрелевантнијих и најзанимљивијих извора, и омогућава корисницима да на једном мјесту баце поглед на њих, а да не морају да прелазе из једне апликације на другу или да трагају по различитим веб сајтовима.

Како би омогућио овај нови динамични приступ коришћења паметних телефона, HTC ће обезбједити домаћи и глобални садржај из више од 1.400 медијских извора информација као и преко 10.000 чланака дневно неких од најиновативнијих медијских компанија попут АОЛ-ових медијских кућа, ESPN-а, MTV-а, Vice Media, CoolHunting, Ројтерса и многих других.

HTC UltraPixel камера редефинише начин на који људи биљеже, поновно проживљавају и дијеле своје најдрагоценије моменте. HTC Зое омогућава корисницима да снимају фотографије високе резолуције које оживљавају кроз фрагменте који трају по три секунде. Ове „зое", фотографије и видео снимци, се потом приказују на јединствен начин који оживљава вашу мултимедијску галерију и трансформише традиционалну колекцију фотографија у покретну галерију успомена.

Такође се аутоматски креирају интегрисани кључни видео клипови о сваком догађају забиљеженом путем „зоа", фотографија и видео снимака уз музичку подлогу и професионалну монтажу, прелазе и ефекте. Ови видео клипови се могу ремиксовати или постављати уз различите теме, и лако се могу дијелити на друштвеним мрежама, путем електронске поште и других сервиса.

Да би омогућио ово иновативно искуство коришћења камере, HTC је развио нову камеру, која садржи сочиво најбоље у својој класи, са f/2.0 отвором бленде, као и најнапреднији сензор са UltraPixel технологијом која прикупља 300 посто више свjетла од традиционалних сензора у камерама паметних телефона.

Овај нови приступ такође омогућава и запањујуће перформансе у условима слабог освjетљења, као и разна друга побољшања фотографија и видео снимака. Додатно, само један додир екрана вас дjели од савршеног ауто-портрета или видео снимка, уз помоћ предње камере са широкоугаоним објективом која подржава снимање 1080p видеа.

Оптичка стабилизација слике дуж обе осе, која је присутна и на предњој и на задњој камери, осигурава да ће видео снимак бити миран било да стојите или сте у покрету. HTC UltraPixel камeра додаје много других могућности и ефеката, као што је унапређена 360' панорама, временско секвенцирање и уклањање објеката.

HTC Сенсе ТВ

HTC Сенсе ТВ трансформише нови HTC One у интерактивни програмски водич и даљински управљач за већину телевизора, сет-топ кутија и пријемника. Користећи моћ cloud-а, Сенсе ТВ вам омогућава да једноставно и интуитивно погледате шта се приказује као и да пронађете ваш омиљени програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана