Note 3 - Већи екран и јачи хардвер

Агенције
Note 3 - Већи екран и јачи хардвер

Трећа генерација Самсунговог фаблета познатијег као „note" требало би ускоро да се појави на тржишту.

Засад доступне незваничне информације кажу да ће имати већи екран, јачи хардвер и да ће бити унапређен, као и да ће бити доступан већ овог прољећа. Издвојили смо пет карактеристика о којима се највише говори.

Систем

Већ увелико се говори о петој верзији Андроида која би требало да се појави за неколико мјесеци, стога је могуће да ће један од првих уређаја са овим оперативним системом бити управо „note 3". Са друге стране, Самсунгов интерфејс "Тачвиз" ће сигурно доживјети додатна унапређење како би се још лакше могло управљати фаблетом.

Екран

Многи су сматрали да су фаблети осуђени на пропаст, али изгледа да постају све заступљенија категорија. Са екраном од 5,5 инча претходна генерација привукла је одређене кориснике, док аналитичари сматрају да ће појавом нових фаблета на тржишту екрани још више расти. Према неким информацијама „note 3" ће имати екран величине 6,3 инча и фул HD резолуцију.

Дизајн

„Samsung galaxy note" познат је по свом једноставном и занимљивом дизајну. Друга генерација била је један од најтањих уређаја на тржишту, а може се очекивати додатни напредак у том сегменту. Такође, могуће да ће бити и значајно лакши од свог претходника да би био згоднији за ношење.

Камера

До сада је стандардна камера у уређајима с Андроидом била осам мегапиксела. Иако мегапиксели не играју превелику улогу у квалитету фотографије, веома је могуће да ће наредна генерација уређаја имати 13 MP. Самим тим, таква камера се може очекивати и у „noteу 3". Осим фотографија високе резолуције, моћи ће да снима фул HD снимке.

Још један NX модел

Недавно је такође представљен и NX300, нови водећи модел у NX серији. Кључна карактеристика NX300 је његов потпуно нов сензор од 20,3 мегапиксела APS-CMOS, способан да снима високо квалитетне слике са животним бојама у свим условима и у сваком освjетљењу. Широки ISO дијапазон (ISO100-25600) дозвољава корисницима да снимају избалансиране фотографије чак и у мраку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана