Мета представила нове наочаре Орион и АИ четботове са гласовима познатих

Tanjug
Foto: X.com

МЕНЛО ПАРК - Извршни директор компаније Мета Марк Закерберг представио је на конференцији за програмере нове наочаре Орион и АИ четботове са гласовима познатих личности као што су глумице Џуди Денч или Кристен Бел.

Наочаре за проширену стварност (аугментед реалитy) Орион умију да повезују стварни и виртуелни свијет, а Мета сматра да би овај производ могао са обавља сличне задатаке као десктоп рачунари и паметни телефони.   

Видео-демонстрација могућности нових наочара је приказала двоје људи који уз њихову помоћ играју виртуелну игру Понг и комуницирају кроз проширену стварност.   

"Многи људи су рекли да је ово најлуђа технологија коју су икада видели", похвалио се Закерберг током свог уводног говора, одевен у мајицу на којој је писало на латинском "Аут Зуцк аут нихил" (Зак или ништа), преноси Гардијан.   

Натпис представља варијацију на познату изреку "Аут Цаесар аут нихил" која је везана за Јулија Цезара.       

Закерберг је навео и да ће АИ асистенти компаније Мета разговарати са корисницима гласовима познатих личности као што су глумице Џуди Денч или Кристен Бел, глумац и рвач Џон Сина, Киган Мајкл-Ки и Авквафина.

Компанија је навела да њен алат за вештачку интелигенцију Мета АИ на мјесечном нивоу користи више од 400 милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана