Мерцедес X класе стиже 2018.

Aгенције
Мерцедес X класе стиже 2018.

Између Смарта и актуелне А класе постоји солидан простор за још један аутомобилски сегмент, и Мерцедес намjерава да га искористи. Нова класа, која би била развијена уз помоћ алијансе Renault-Nissan требало да добије ознаку X, а на тржишту би се појавила 2018. године.

Како пише Ауто Билд, Мерцедес X класе делио би платформу са следећом генерацијом модела Renault Clio, и имао би предњи погон, као што је то случај и код А класе.

Иако се на први поглед чини да би то одбило љубитеље марке са трокраком звијездом, нова Мерцедесова класа јасно би се разликовала од франсуског модела, како својим јединственим дизајном, тако и квалитетним ентеријером и врхунском опремом.

За погон би били задужени 1.0 литарски троцилиндрични мотор, као и 1.5 литарска четвороцилиндрична јединица. С обзиром на досадашњу сарадњу Мерцедеса и компаније Renault у области погонских система, очекује се да би ове моторе обезбједио управо француски произвођач.

У Мерцедесу не би жељели да њихова нова класа има епитет јефтиног аутомобила, али би цијена основног модела свакако морала да буде испод 20.000 евра, што говори о томе да ће се он сигурно производнити у некој земљи са нижом просјечном цијеном рада.

Мерцедес X класе на тржишту би дочекали модели попут Аудија А1 и могућег сличног ривала из BMW-а, а поред хечбека, у плану је и кросовер модел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана