Како преварити камеру?

Агенције
Како преварити камеру?

Упркос увријеженом мишљењу да је фотогеничност урођена, постоје добро чуване тајне великих мајстора како натјерати објектив да ради за вас. Потребно је само мало стрпљења, шминке и много самокритичности!

За савршени изглед на фотографијама нису заслужне само добре црте лица и савршени осмјех. Постоји низ трикова који омогућавају да уз зналачку употребу тек неколико њих свака особа буде очаравајућа.

Фотогеничност много зависи и од тога како стојимо испред објектива. Став треба да буде лежеран, рамена забачена, а брада мало спуштена. Поглед је тај који ће рећи све - отворите широм очи и пустите да сјај у погледу учини све остало.

Уколико вас природа није обдарила израженом вилицом и јаким јагодицама нема мјеста очајању. Мало сијенчења контура лица бронзером учиниће вас љубимцима окулара попут диве Марлен Дитрих.

Код наношења подлоге за лице и пудера, важе правила обрнута свакодневном шминкању. Камера не воли сјај, стога се потрудите да свјежину дочарате палетом мат пудера и руменила.

Што се тиче усана, сјаја никад доста! Нанестите га обавезно преко ружа, провидан или у боји. Рефлектовање свјетлости учиниће ваше лице озареним, а осмијех блиставим.

Сијенка за очи не смије бити масна, нити свјетла. По правилу блиц и рефлектори посвијетле нијансу на капку, стога се не плашите загаститих тонова, докле год их наносите уредно.

Наравно, не заборавите да велики дио успјешног фотографисања лежи у самокритичности. За одређивање бољег профила и правог угла, звијездама помажу тимови људи, али ће бити довољно да проведете извесно вријеме пред огледалом и сами закључите да ли је ваш адут анфас, лијеви или десни

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана