Како изгледа интернет?

Агенције
Како изгледа интернет?

Вjероватно сваког дана идете на интернет, али да ли сте се запитали како он заправо изгледа?

Захваљујући Peer1Hosting-у сада постоји апликација која може да вам то и прикаже. Ова хостинг компанија објавила је нову апликацију за iPhone, iPad и Андроид уређаје која приказује 3D интерактивну мапу и везе између свих мрежа које чине интернет.

Концепт мреже је тешко објаснити и због тога је ова мапа (Map of the Internet) веома корисна – представља га на три јединствена начина, од којих сваки расветљава други аспект.

Глобални приказ представља 22.000 чворова – чворишта комуникације – који се физички налазе на планети.

Корисници апликације онда могу да заротирају глобус или зумирају било коју тачку, како би нашли географску локацију за разне мреже.

Мрежни приказ представља централне чворове на врху са неколико конекција на дну. Унутар те подjеле, апликација затим смешта појединачне чворове поред оних с којима су најуже повезани. Структура која се добије подсjећа на структуру медузе.

Корисници могу кликнути на било који чвор и сазнати више детаља о њему.

Трећи приказ представља промjене које је интернет претрпио временом – од 1994. до данас, па чак и прогнозу како ће изгледати до 2020.

Ту се налазе и најважнији датуми у историји интернета укључујући и оне с настанком Apple, Google-a, Facebook-а и осталих компанија.

Peer 1 Hosting тврди да нема намjеру да профитира од ове апликације. Слободан софтвер је "наш допринос овој области", рекао је Рајан Соди, директор маркетинга те фирме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана