iPhone 5S и iPad 5 стижу ове године?

Wired
iPhone 5S и iPad 5 стижу ове године?

Прошла су свега три мjесеца од када је представљена четврта генерација iPadа, и чини се да је сада прави тренутак за гласине да је већ на путу и пета генерација, као и нови iPhone.

Џереми Хоровиц, са сајта iLongue добио је прилику да види уређај који би требало да буде редизајнирана пета генерација iPadа, пише Wired.

Уређај дијели скоро идентичан дизајнерски приступ виђен на iPhoneу 5 и iPadу мини – велики екран и минималан простор са стране екрана за камеру и „home” дугме.

Иако су поједини аналитичари очекивали његово представљање у марту, Хоровиц мисли да је октобар вjероватнији с обзиром на стање дизајна и потребног процеса производње.

Нови iPad могао би да има IGZO Sharpов дисплеј, а нагађало се да ће и iPad мини имати идентичан дисплеј који обећава знатно боље освjетљење и мању потрошњу батерије.

У 2013. се очекује и iPhone 5S, што и није толико неочекивано. Нови iPhone требало би да изгледа попут претходника само са већим задњим блицем, док би при изради кучишта требало да буду коришћени нешто јефтинији материјали.

Ово би требало да помогне Appleу да се уређај пробије на тржишта у развоју гдjе је продаја iPhoneа била лоша због његове цијене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана