Хаковао Сим Сити да би играо сам

Агенције
Хаковао Сим Сити да би играо сам

Један заљубљеник у компјутерске игре скоро је успио да Сим Сити претвори у игру за једног играча, након што је промјенио кодове који су му омогућили да је игра ван мреже, пренијеле су агенције.

Овај хакер-ентузијаста је променом одређених кодова замало себи обезбједио да у игри ужива самостално и ван мреже, потпуно оповргавајући тврдње компаније Електроник Aртс да игра захтјева стално присуство на интернету.

Ово је само још један у низу проблема са којима се посљедњих дана компанија сусреће, послије пуштања у продају нове верзије ове популарне компјутерске игре.

Након њеног објављивања 5. марта појавили су се проблеми који су играчима онемогућавали да се одмах прикључе на сервере, па су неки од њих чекали и по пола сата како би могли да започну игру.

Пријављивани су и проблеми са лошим одзивима команди које су се појављивале због преоптерећења сервера, а често су се везе прекидале, па је било скоро немогуће поново се укључити у игру.

Ови проблеми су натјерали компанију да се званично извини играчима и да повећа број сервера који ће омогућити да се много више играча одједном пријави за игру.

У једном тренутку је због приговора купаца и највећи интернет продавац Aмазон игру на неколко сати повукао из продаје.
Сада се показало да је уз хакерске трикове могуће заобићи основни услов за играње ове игре: стално присуство на мрежи. Неки од играча су пријавили да су и након 20 минута пошто су искључили интернет везу могли да је играју несметано, прије него што је сервер провјерио конекцију.

И по самом објављивању игре било је много критика што су инжењери у компанији ЕA одлучили да нову верзију игре Сим Сити преведу из самосталне и онлајн игру.

Један од играча који се због тога наљутио је на једној од друштвених мрежа открио је како је мијењањем кодова заобишао потребу да се стално буде на интернету.

Он је промјеном кодова искључио тајмер који је програмиран да провјерава да ли сте на мрежи или нисте и једноставно га ставио ван функције.

Такође се играо и са осталим карактеристикама игре и скоро успио да је претвори у игру за једног играча.

- Ваш компјутер може да симулира све дијелове игре без икакве помоћи интернета или сервера на којима се налази - написао је у опширном објашњењу које је поставио на интернет, а на Јутјуб је поставио и видео у коме се види како је могуће играти Сим Сити без интернета.

Ипак, додао је, за сада не постоји могућност да се направи копија игре на компјутеру, већ је потребно да се она учита са ЕA сервера.

Проблеми који се за ЕA умножавају након што су одлучили да Сим Сити претворе у игру на мрежи, још више увјеравају критичаре, да је та одлука можда најлошија у историји компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана