Фејсбук покрао Твитер, уводи нове опције!

Агенције
Фејсбук покрао Твитер, уводи нове опције!

Фејсбук је недавно забранио Твитер корисницима да гледају Инстаграм фотографије, али зато намјерава да својим корисницима понуди неке од Твитер опција, које су изузетно популарне на том микро блогу.

Од настанка Твитера позната нам је и хаштаг ознака, која се формира од знака " спојеног са темом или појмом. Рецимо "онокад или "траумеиздјетињства.  

Пратећи хаштагове, корисници лакше могу да пронађу твитове и кориснике који их занимају, и на једном мјесту прегледају све твитове на тему обухваћену хаштагом. Хаштаг опција, сем наведених ствари, на Фејсбуку би омогућила лакше информисање о томе шта корисници прате, ко је колико популаран и шта је тренутно "ин" на друштвеној мрежи.  

Хаштаг је, такође, идеалан и за циљано оглашавање које Фејсбук све агресивније форсира, и хаштаг би био један од најлакших начина да Фејсбук сазна шта да понуди сваком кориснику који га употребљава. Заправо, они би то сами показали друштвеној мрежи, која би касније "само" послала оглас који корисници треба да виде.  

Сем хаштагова, Фејсбук би, према писању "TechCrunch" портала, ускоро могао увести и листе објава, категорије са хаштаговима и "Mentions" листе, које су свим корисницима Твитера врло добро познате.  

Када ће хаштагови заживети на Фејсу и да ли ћемо их уопште видjети на тој друштвеној мрежи, сазнаћемо ускоро. Подсjетићемо вас на то да су сва шушкања о новим Фејсбук опцијама углавном била и потврђена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана