Chrome: Ствари које нисте знали да умије

Mashable.com
Chrome: Ствари које нисте знали да умије

Од свог представљања 2008. године Chrome је постао један од најдоминантнијих браузера. Међутим, колико добро познајете све његове могућности?

Уколико још нисте уронили у Chrome Flags – експерименталну лабораторију са новим могућностима, сада је прави тренутак да то учините.

Само у претрагу укуцајте chrome://flags и добићете листу интересантних подешавања, мада, нека ће радити на вашем ОС-у а нека неће.

Chrome може да генерише шифре

Уколико користите Windows, Linux или Chrome Os, ово подешавање ће умjесто вас попуњавати шифре када отворите страницу за креирање налога. Све што је потребно јесте да пронађете функцију "Enable Password Generation ".

Даје вам преглед табова

Ова могућност већ је позната свим Apple фановима, а све што је потребно да учините јесте да три прста спустите низ трекпед и то је то – моћићете да видите све ваше отворене табове на једном екрану.

Уколико желите ову могућност само пронађите "Tab Overview".

Наслагани табови

Уколико сте се уморили од ређања табова на врху екрана до броја када више не можете да их идентификујете, можда желите да пробате "Stacked Tabs"? Када покренете ову опцију табови се неће смањивати већ ће се слагати један на други.

Сачувајте ствари за касније

Ако сте икада налетjели на линк али нисте имали времена да прочитате цио текст, само инсталирајте Pocket, ово згодно дугме дозвољава вам да сачувате чланке за касније – и то све на једном мjесту.

Изађите на крај са свим четовима

Takl.to консолидује сву вашу онлајн комуникацију – Gtalk, Facebook chat, Instant Messenger па чак и SMS, и то све у једном табу. Причајте са свим вашим пријатељима, породицом и пословним сарадницима из једног јединог прозора.

Ослободите Facebook беба

Да ли вас бескрајни низови галерија беба на Facebookу излуђују? Уз помоћ апликације unbaby.me можете да све те фотографије замjените корисним стварима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана