Ако купите ову видео-игру, идете у затвор (ФОТО)

Г.С.
Foto: Илустрација

Кад вам неко каже „најконтроверзнија видео-игра“, обично помислите на неку гдје је насиље главни фактор.

Међутим, једну је нелегално посједовати а нема везе са хорорима.

Постоји једна видео-игра за ПлејСтејшн 2 за коју мало људи зна, а која не само да је уклоњена из продаје, већ је и постало незаконито да је неко посједује.

У питању је наслов под именом "The Guy Game", тривиа игра у којој играчи морају да дају тачне одговоре на квиз-питања како би им се полако открила фотографија жене без горњег дијела одеће.

Ова видео-игра објављена је 2004. године, а постала је илегална због начина на који је направљена - испоставило се да су неки снимци направљени на журкама током љетњег распуста у Тексасу.

У теорији, сниматељска екипа би требало да приђе женама, затражи им личне карте, и онда ако пристану, да им постави питање. Ако одговоре тачно, добијају новац, а ако погријеше, морају да „покажу груди“, како пише у судским документима.

Проблем је настао када је један играч - на сопствени ужас - открио да је на снимцима у игри његова сестра која је тада имала само 17 година. Она је касније добила девелопера, студио Топхеви, на суду, а игра је повучена из продаје, преноси Б92.

„Човјек је одлучио да наше урнебесно и забавно представљање лудила током љетњег распуста није прикладно за свијет гејминга“, наведено је било на сајту овог студија послије пресуде. Мало након тога, студио је банкротирао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана