11 Google сервиса за које нисте чули

Агенције
11 Google сервиса за које нисте чули

Google је најпознатији по свом невjероватно моћном веб претраживачу и Андроид оперативном систему. Међутим, овај интернет гигант корисницима нуди много више од пуког претраживања интернета и смартфонова.

Садашњи и бивши радници Googleа навели су мање познате Google производе и сервисе на сајту Quora.

Компанија има бројне сервисе широм интернета који корисницима могу да олакшају живот, а многи од њих су и даље непознати великом броју људи.

Google Mars је попут Google Earth с тим да вам дозвољава да истражујете пространства Марса а не Земље.

Google Scholar је претраживач научних радова који корисницима дозвољава приступ бројним чланцима, радовима и књигама академика, научних издавача, универзитета и професионалних удружења.

Google Art Project дозвољава корисницима да прошетају ходницима виртуалних музеја и умjетничких галерија и врло је сличан Google Street Viewу.

Google Transliterate  је сервис који улакшава куцање на различитим језицима.

Build with Chore представља партнерство између Googleа Australia и Legoa. Овај пројекат за циљ има да покаже како Googleов Chrome браузер може да приказује 3D слике. Корисници такође могу да праве сопствене 3D Lego структуре.

Google Think је сајт за оглашиваче и сличне професионалце који могу да од Googleа директно добијају увид у податке али и инспирацију.

Power Searching with Google за циљ има да изоштри наше способности претраге на интернету. Googleови стручњаци корисницима нуде трикове који ће им помоћи при претрази како би пронашли тачно оно што су тражили.

Schamer је мрежа која помаже пријатељима да боље испланирају заједничке активности. Овај сервис најбоље ради у густо насељеним урбаним срединама.

Google Sound Search је сервис јако сличан Shazamу и помаже корисницима да открију коју пjесму тренутно слушају.

Google Moderator  је отворени форум унутар ког је могуће дискутовати о бројним темама, постављати питања и размењивати идеја. Модератори помажу свим учесницима да добију потебан одговор на било коју тему.

Encrypted.google је безбjеднији начин за претрагу на интернету. Encripted користи SSL протокол који је идентичан обезбjеђењу које банке користе за своје онлајн сервисе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана