Завирите у McLaren P1

Агенције
Завирите у McLaren P1

McLaren нас "на кашицу" храни детаљима њиховог новог хипер аутомобила P1.

Најновије фотографије приказују нам изглед ентеријера McLarenа P1.

Према ријечима званичника фабрике, кључна карактеристика ентеријера је подређеност возачу, без било каквих бескорисних детаља који би одвлачили пажњу током брзе вожње.

За разлику од чувеног претходника, McLarenа Ф1, у којем је возач сједио у средини кабине, P1 имаће класичну конфигурацију ентеријера са два сједишта.

Кабина изгледа изузетно минималистички, како би возачу пружила осјећај сједења у борбеном авиону, кажу у McLarenу. Ипак, на основу ових фотографија рекло би се да сиви ентеријер не посједује углађеност која краси италијанске конкуренте.

Карбон чини већи дио кабине, од врата, пода, централне конзоле до неба. Да би се маса возила додатно смањила, одлучено је да карбон неће бити пресвучен уобичајеним слојем лака. То овом скупом материјалу даје сировији изглед и умањује масу возила за 1,5 кг.

У стандардну опрему не спадају ни изолациони материјали, попут тепиха, све са циљем смањења масе. Тепих је могуће наручити као додатну опрему.

Угао наслона сједишта може се подешавати само у опсегу од 28 до 32 степена (вертикално) док се висина седишта може подеђавати само у Мклареновој радионици.

Можемо очекивати још детаља новог McLarenа P1 у предстојећим недјељама, како се приближава свјетска премијера овог модела на Женевском салону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана