Руси планирају бренд луксузних аутомобила

Агенције
Руси планирају бренд луксузних аутомобила

Продаја луксузних аутомобила посљедњих година све више цвјета широм свијета упркос економској кризи, а једна од земаља у којима најбоље пролазе најлуксузнији свјетски аутомобили је и Русија. Иницијатива за формирање домаћег бренда луксузних аутомобила долази од саме Руске владе, а њихова жеља је да се супротставе популарним страним брендовима.

Руске новине Росискаја Газета су пренеле да је министар индустрије и трговине Денис Мантуров тражио од локалних произвођача аутомобила ГАЗ и Зил, али и произвођача спортских аутомобила Марусије да развију предлоге за нови луксузни бренд.  

По наводима руских новина, Мантуров нуди подршку државе како би брже покренуо овај пројекат, а Марусија је већ потврдила да су почели рад на својој понуди.  

ЗиЛ већ прави армиране лимузине за руску владу, а са обзиром на величину ове компаније, она би без проблема могла да прошири своје поље рада и на луксузне аутомобиле, док је Марусија мала компанија која продаје неколико спортских аутомобила годишње, а тренутно ради на новом моделу "Б2".  

Наравно, покретање потпуно новог бренда луксузних аутомобила ће бити огроман изазов са обзиром на конкуренцију, а остаје да се види којом брзином ће напредовати руски пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана