Рено и Нисан граде заједничку фабрику у Индији

Агенције
Рено и Нисан граде заједничку фабрику у Индији

Два произвођача аутомобила, француски Рено и јапански Нисан, инвестираће у другу заједничку фабрику, у Индији, намијењену производњи возила по нижим цијенама, која ће започети у другој половини 2014. године, преносе агенције.

Рено и Нисан ће уложити око 250 милиона евра у изградњу фабрике у Индији, у Ченају, на југу земље, гдје већ имају једну заједничку фабрику, пише француски Експрес, позивајући се на јапански лист Никеј.

Нова фабрика имаће капацитет од 200.000 возила годишње и искључиво ће производити јефтинија возила, као што је Датсун, стара Нисанова марка коју производјач планира да поново лансира у 2014. на тржишту Индије, Индонезије и Русије.

Осим овог модела, производиће се и два јефтинија Реноова модела.

У већ постојећој заједничкој фабрици у Индији прозводи се 400.000 возила годишње.

Производња из нове фабрике биће намјењена локалном тржишту, али ће се један број возила радити и за извоз, нарочито у Европу, Блиски исток и Aфрику.

Модели марке Датсун продаваће се по цени од 4.000 евра, док ће модели специјално рађени за локално тржиште коштати свега 2.500 евра.

У 2012, француски произвођач је продао на овом тржишту близу 35.000 возила (марке Рено и Дачија заједно), што је 25 пута више у односу на претходну годину.

Што се Нисана тиче, продао је приближан број возила, односно, 33.000, што је повећање од 46 одсто на годишњем нивоу, преноси Танјуг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана