Нови Logan MCV на женевском салону

Агенције
Нови Logan MCV на женевском салону

Румунски произвођач аутомобила на женевском салону представља два новитета. Иако се очекивало да поред друге генерације модела Logan MCV, Dacia прикаже и освjежени Duster, умjесто њега посjетиоци сајма моћи ће да виде специјалну верзију овог теренца под иманом Aventure.

Премијером новог Loganа MCV Dacia заокружује обнову гаме модела Logan/Sandero.

Охрабрен досадашњом продајом овог аутомобила, који је од 2006. пласиран на око 40 тржишта у близу 340.000 примjерака, румунски произвођач задржао је основни концепт возила уз нови савременији дизајн спољашњости и користан пртљажни простор од 573 литра.

Возило је дугачко 4,49 м, а могуће је транспортовати терет дужине до 2,7 м. У оснвном пакету опреме купцима су поред осталог доступни и електронска контрола стабилности (ESC систем) и бочни ваздушни јастуци.

Као опција, сада се нуди и Media Nav милтимедијални систем са екраном осетљивим на додир, темпомат, задњи паркинг сензори и Eco мод функција за економичнију вожњу.

Као и нови Logan/Sandero, и MCV има у понуди два бензинска и два дизел мотора. Ту је најпре троцилиндрични 0.9 литарски турбо-пуњени бензинац са 90 кс, просjечном потрошњом од 5 л/100 км и CO2 емисијом која износи 116 g/km.

Осим тога, доступан је и 1.2 литарски бензински агрегат са 75 кс.

Када је ријеч о дизел моторима, купцима је на располагању 1.5 литарски dCi, у две варијанте, са 75 кс и 200 Nm максималног обртног момента, осносно са 90 кс и 220 Nm.

У Daciju кажу да овај агрегат има просечну поторошњу од 3,8 л/100 км уз CO2 емисију од 99 g/km.

Нови Dacia Logan MCV стиже на тржиште у другом кварталу 2013, када ће бити позната и његова цијена.

Aventure је специјална ограничена серија модела Duster. Као што и само његово име каже, намјењен је авантуристички настројеним возачима који се често крећу по природи.

Ради бољег сналажења у вожњи ван асфалта у ноћним условима, на крову се налазе два рефлектора, а у опрему је укључен и Garmin сателитски навигациони систем. Патоснице које долазе уз овај аутомобил израђене су од гуме због лакшег одржавања и уклањања прашине и блата које се накупи у теренској експлоатацији.

Dacia Duster Aventure појавиће се у продаји на одабраним тржиштима у априлу 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана