Неизвјесна будућност Сеата

Агенције
Неизвјесна будућност Сеата

Шеф Сеата, Џејмс Муир, изјавио је да ће судбина тог произвођача зависити од продаје у 2013. години. Према његовим ријечима будућност бренда биће осигурана само ако се продаја удвостручи у односу на 2012, јављају агенције.

Сеат се налази у кризи већ дуже вријеме, а најновије информације говоре да је за тренутну одрживост тог произовођача једино рјешење да у 2013. години повећа продају за 100 одсто.

Поређења ради, у 2012. Сеат је купцима испоручио 320.000 аутомобила.

Џејмс Муир процјењује да ће за потпуни опоравак у будућности бити неопходно да се производња повећа на око милион јединица годишње.

Наде се полажу у нови Леон, који би требало да значајно повећа продају у текућој години, након чега би Сеат затражио додатну ињекцију новца од Волксвагена за развој будућих модела.

Спекулише се да шпански произвођач ради на кросовер возилу који би на тржишту конкурисао моделима као што је Нисан Каскаи.

Попут новог Леона, и овај аутомобил био би постављен на Волксњагенову MQB платформу, што би значајно смањило трошкове развоја и производње.

Сеат је на надавно завршеном Сајму аутомобила у Женеви 2013. представио Леон Спортс Купе, док се караван верзија очекује до током године, а у 2014. све три варијанте модела Леон добиће своје Купра верзије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана