Најскупља саобраћајка у историји добија свој епилог

Агенције
Најскупља саобраћајка у историји добија свој епилог

Најскупља саобраћајка у историји ових дана полако добија свој епилог. Јапанска полиција је издала саопштење у коме наводи да намкерава да подигне оптужницу против десет возача због изазивање саобраћајне несреће, са проузрокованом штетом од 3,08 милиона евра!

Уколико мислите да је ово превише, можда ће вам ствари бити јасније, уколико знате да је у удесу 2011. године на једном аутопуту у Јапану учествовало осам "Ферарија" и по један "Ламборгини" и "Мерцедес".

Наиме, ланчани судар спортских аутомобила догодио се у децембру 2011. године, када се колона прескупих возила упутила на скуп суперспортских аутомобила.  

У једном тренутку возач "Ферарија" на челу колоне изгубио је контролу над возилом, а како остали возачи у колони нису имали довољно времена за кочење судар не је био неизбјежан.  

Том приликом оштећена су и три аутомобила која су се задесила на овом аутопуту у западном дијелу земље.  

Занимљиво је да је међу десет оптужених возача и један шездесетједногодишњак, а на терет им се ставља озбиљно прекорачење брзине и угрожавање безбједности у саобраћају. Фотографије са лица мјеста обишле су свијет и ову саобраћајку ставиле на прво мјесту када је причињена штета у питању.

Том приликом повређено је шест особа, али на срећу нико није страдао.  

Уједно, интересантно је то и да су возачи изјавили да нису заиста знали колико је моћно убрзање ових аутомобила, јер нису били упознати са њиховим перформансама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана