Мерцедесови нови модели до 2020. ФОТО

Агенције
Мерцедесови нови модели до 2020. ФОТО

На годишњој новинарској конференцији Даимлер групе, шеф Мерцедеса, Дитер Цече, потврдио је да та компанија планира да представи 13 потпуно нових модела до краја деценије.

Прво ново возило са значком трокраке звезде имаће премијеру на Сајму аутомобила у Шангају, у априлу 2013, а у питању је концепт кросовера GLA који је заснован на новој Мерцедесовој А класи.

Серијска верзија овог аутомобила, који ће се на тржишту супротставити BMW-у X1, биће представљена у септембру, на франкфуртском ауто-салону.

Поред Мерцедеса GLA, немачки произвођач тренутно ради на још једном SUV моделу, открио је Цече.

"У нашој фабрици у Алабами обављају се припреме за почетак производње новог SUV-а. Ријеч је о посебно динамичном возилу, намjењеном вожњи по свим теренима", изјавио је Дитер Цече и додао да ће више детаља о том моделу бити познато ускоро.

Дио конференције за штампу, Цече је посветио новој S класи.

"Наш најважнији нови модел, слиједећа генерација Мерцедеса S класе, појавиће се средином 2013. године. S класа одувијек је била синоним за луксузне лимузине. Она је симбол врхунског њемачког инжењеринга и препозната је у свијету као водећи модел у својој класи", рекао је Цече.

"Намјеравамо да и са новом генерацијом потврдимо такву репутацију, нарочито у погледу безбједности, удобности, дизајна, али и потрошње горива. У годинама које долазе, представићемо пет модела у оквиру нове S класе", додао је Дитер Цече.

Поред стандарне верзије, нови Мерцедес S класе биће доступан и са продуженим међуосовинским растојањем. Овакви модели нарочито су тражени у Кини, тако да је то још једно значајно тржиште на које Мерцедес рачуна када је у питању продаја нове генерације S класе.

У плану је још и Мерцедес S класе купе и кабриолет, али и топ модел који би у гами њемачког произвођача требало да надокнади одсуство Maybacha, који се ове године повукао са тржишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана