Ленд Ровер представља мјењач са девет брзина

Aгенције
Ленд Ровер представља мјењач са девет брзина

"Ленд Ровер" ће на предстојећем Салону аутомобила у Женеви приказати своју иновацију која би могла унијети новине у будућем конструисању аутомобила, тачније мјењача. Наиме, ради се о заједничком пројекту овог аутомобилског бренда и компаније "ZF" који се односи на производњу новог деветостепеног аутоматског мjењача.

Овај нови технолошки производ носиће назив "ZF 9HP" по партнерској компанији која се специјализовала у патентирању и примени нових технологија у више области.

Нови мjењач биће мањих димензија и поред додатих брзина.  

У поређењу са стандардним шестостепеним мjењачима, "ZF 9HP" је дужи за свега 6 мм и, вjеровали или не, лакши за 7,5 кг у односу на шестостепени преносник снаге који би требало да замjени.  

Примена новог мjењача требало би да допринесе мањој потрошњи горива и смањењу емисије штетних гасова.

Девет брзина у вожњи значиће боље убрзавање, квалитетнији и краћи пренос из једне у другу брзину, што ће сасвим сигурно допринети већем уживању у вожњи.  

Нови мjењач ће се посебно добро "сналазити" у вожњи ван путева, јер ће вуча аутомобила бити израженија на неприступачним теренима, док ће возач имати бољи осjећај контроле над возилом.  

Нови "ZF 9HP" красиће и особина да уз помоћ посебног софтвера "научи" начин на који возач мијења брзине и да се у зависности од потреба другачије "понаша", било да је ријеч о теренској вожњи, када је потребно извући максимум снаге из агрегата или о лаганој вожњи са акцентом на економичности.  

У "Ленд Роверу" са нестрпљењем очекују примјену новог мјењача, јер би то могло допринијети већој препознатљивости њихових модела и извјеснијој борби са конкурентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана