Forster најбољи SUV у Аустралији

Agencije
Forster најбољи SUV у Аустралији

Нова генерација Subaruа Forster, према упоредном тесту објављеном у фебруарском броју аустралијског дневника “The Daily Telegtaph’s Carsguide”, оцијењена је најбољом међу SUV-овима средњег сегмента.

У истој недкељи када је Тојота лансирала свој нови RAV 4, Pol Gover, један од најискуснијих и најцјењенијих стручњака за аутомобилске тестове у Аустралији, оцијенио је нови Forster боље од конкурената дајући му 4,5 звијездице.

RAV 4 добио је 4, Хонда “CR-C” оцијењена је са 3,5 док је Мазда CX-5 добила 3 звjездице. Говер је сумирао тест Forsterа реченицом : “Он је подигао љествицу осталим компактним SUV-овима лакоћом вожње и свестраношћу врхунске класе”

Пресуда након тестирања “RAV-а 4” гласила је: “Има много побољшања али није тако добар као Forster” Способност вуче код дизела биће одлучујући фактор за многе, да изаберу Subaru”

Ојцењујући возне способности, Говер је рекао да је RAV 4 унапријеђен “...али не може да достигне побољшања код новог Subaru Forsterа који пружа врхунски ужитак и изгледа пространије у унутрашњости.” На друму, каже, RAV 4 га је разочарао, и додаје: “Готово је сигурно да ће RAV 4 постати лидер продаје у класи, али, за мене, није тако добар као нови Forster.

Остале карактеристике које их разликују свакако је недостатак оцијене “5 звјездица” за безбједност путника код RAV-а 4 на тесту ANCAP, недостатак резервног точка смањених димензија ради уштеде простора и веома низак капацитет за вучу који је код RAV-а 4 са дизел мотором 500кг у поређењу са Forsterом дизел чији је вучни капацитет 1.800кг.

Доживљај аутомобила различит је од земље до земље. Те разлике у доживљају још су израженије када прелазимо са континента на континет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана