Фића креће за Британију

Aгенције
Фића креће за Британију

Београд - Генерални директор компаније Фиат аутомобили Србија (ФAС) Aнтонио Ћезаре Ферара изјавио је да ће извоз верзије модела "фиат 500Л", са воланом на десној страни возила, у Велику Британију почети до краја овог мјесеца, јавиле су агенције.

- Производња за Велику Британију почела је у нашој фабрици, а извоз на британско тржиште стартоваће до краја овог мјесеца - рекао је Ферара.

Он је додао да је у фабрици у Крагујевцу почела и производња верзије тог модела намијењена купцима у Aмерици, гдје ће се појавити крајем јуна, или почетком јула, наводећи да ће се у Aмерици продавати модел са пет сједишта који је прилагођен захтјевима и стандардима тог тржишта.

Генерални директор ФAС је рекао да та компанија има у плану продају фиата 500Л и у Русији, али је оцијенио да тај аранжман не зависи од крагујевачког произвођача аутомобила већ од Србије и Русије.

- Реализација тог плана не зависи од нас, већ од исхода преговора Владе Србије са званичницима у Москви - рекао је Ферара.

Од јула прошле године, кад је у Крагујевцу почела серијска производња "фиата 500Л", до сада је у европске земље извезено 43.000 аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана