Еплов аутомобил ће коштати око 100.000 долара

ауто република
Foto: Apple promo

С обзиром на то да ће носити знакић загрижене јабуке, не чуди нас изузетно висока цијена о којој се говори.

О пројекту Епловог аутомобила прича се годинама уназад. Но, чињеница је да америчка компанија успјева вјешто да сакрије детаље о овом пројекту. Шта више, зна се само да ће бити члан ЕВ сегмента, и ту стаје листа чињеница о будућем моделу.

Медији из САД сада преносе трач да ће будући Епл аутомобил бити бизарно скуп - те да ће стартна цијена бити око 100.000 америчких долара. С друге стране, поједини портали пишу да би то могла бити цијена за неки од престижнијих тримова, а не уводну варијанту.

Такође, јављају и да је Епл одлучио да убрза цијели развој. Наводно је циљ био да се аутомобил пласира 2027. године, али како се тржиште електричних возила рапидно развија у посљедње вријеме, управа Епла рјешила је да свој четвороточкаш представи најкасније 2025. године.

Још увијек није познато ни какву ће форму имати овај будући аутомобил (претпоставља се СУВ/кросовер), као ни ко ће га производити. Сам Епл нема капацитете да врши монтажу возила, те ће тај посао морати да препусти неком другом. Причало се да би то могла бити Хјундаи група, разни кинески брендови, па између осталог и Магна Стеyр,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана