Chevrolet Corvette Aero Wagon

Агенције
Chevrolet Corvette Aero Wagon

Фирма Callaway која се бави дорадом америчких аутомобилских легенди, попут модела Camaro или Corvette, представила је концепт Shooting Brake верзије нове генерације Chevroletа Corvette.

Популарност такозваног Shooting Brake облика каросерије очигледно је у порасту. Најприје је на Сајму аутомобила у Женеви 2013. компанија Бертоне представила Shooting Brake верзију модела Aston Martin Rapide, да би сада кроз сличан третман прошла и америчка аутомобилска икона, модел Corvette.

Ова специјална верзија Corvette C7 Stingray има ознаку AeroWagon и већ се може наручити од фирме Callaway, а задњи дио каросерије израђиваће се од угљеничних влакана.

У тој компанији кажу да ће њихови клијенти за прераду модела Corvette у верзију AeroWagon морати да издвоје додатних 15.000 долара, под условом да се за то пријави довољан број заинтересованих.

Callaway је на свом сајту објавио и да ће тако дорађен аутомобил бити у стању да развије максималну брзину преко 322 km/h (200 миља на сата), али нису објавили детаље о погонској јединици. Подсjећамо, стандардну верзију модела Corvette C7 Stingray покреће 6.2 литарски V8 мотор са директним убризгавањем, снагом од 457 кс и 610 Нм максималног обртног момента.

Ако приме довољан број наруџбина за AeroWagon верзију, у фирми Callaway очекују да ће прве аутомобиле испоручити купцима крајем 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана