Београдски сајам аутомобила 2013.

Агенције
Београдски сајам аутомобила 2013.

Београд - Послије двогодишње паузе салон аутомобила у Београду пружиће домаћим љубитељима аутомобила прилику да се упознају са најновијим моделима на тржишту. Цијена појединачних улазница је 300 динара, за групне посјете 200 динара, а цијена паркинга 100 динара на сат.

Посјетиоци ће између осталог моћи премијерно да виде Мерцедес CLA, Ауди А3 Sportback, BMW Серије 3 GranTurismo, VW Голф 7, компактну лимузину Цитроен C-Ellusee, Huyndai Equys, Опел Cascada, Lexus GS450H, MINI Paceman, Кију Pro_cee'd, Reanault Captur, Peugeot 2008, нову Tototu RAV4, Chavrolet Trax, нову генерацију модела Dacia Loga, Sanderom Stepway, нову Мазду 6, Субару BRЗ, нову генерацију модела Шкода Octavia...

Посебну атракцију овогодишњег сајма представља наступ McLarenа са моделом MP4-12C и појављивање Мерцедеса SLS AMG Black Series.

Међународни салон аутомобила у Београду одржаће се под слоганом "Паркирани за вас", од 22. до 31. марта на Београдском сајму. Очекује се учешће више од 400 излагача, 37 аутомобилских брендова и 51 сајамска премијера. Истовремено са салоном аутомобила, одржаће се и 7. међународни сајам мотоцикала и бицикала, Motopassion.

Београдски сајам аутомобила ове године слави јубилеј - 75. година од оснивања, а овогодишњи салон један је од 13 званичних сајмова у годишњем календару Међународне асоцијације произвођача моторних возила (OICA). До сада у 2013. години одржани су салони у Детроиту и Женеви.

Упркос отежаним условима пословања у аутомобилској индустрији у Европи, на сајму ће се представити свjетска аутомобилска индустрија у правом свјетлу и пуном капацитету. Међу више од 400 излагача биће најпознатији произвођачи и увозници путничких аутомобила, комерцијалних возила, мотоцикала и пратећих дијелова и опреме.

На 7. међународном сајму мотоцикала, "Motopassion", љубитељи двоточкаша, осим најбогатије понуде мотоцикала и опреме, присуствоваће премијерама 58 нових модела на српском тржишту.

Ни ове године неће изостати традиционалне наградне игре. Најсрећнији посјетилац 51. међународног салона аутомобила, освојиће најновији модел аутомобила FIAT Panda 1. 2 Lounge, који поклањају FIAT аутомобили Србија и Београдски сајам, док ће у оквиру 7. сајма мотоцикала, у сарадњи са компанијама Keeway и Mass Company, бити додијељене три награде: Мотоцикл Keeway Outlook 150, комплет мото опреме Dainese и кацига Keeway.

Генерални спонзор манифестације, компанија DDOR, и медијски партнер сајма, Sat medio Groupп, организују такмичење у вожњи слалома на импровизованом полигону NAVAK-а у атријуму Београдског сајма.

Најуспjешнији такмичар освојиће путовање на трку Формуле 1 у Монте Карлу. Нешто мање успjешни бориће се за награде као што су мотоцикл Kumco Visa R 50, квадрицикл Keeway ATV 100, полиса каско осигурања у вредности од 1.000 евра и бројне друге награде, док ће сви остали учесници добити пригоднан поклон.

Посjетиоци који су одлучили да купе ново превозно средство током сајма, могу да очекују ниже цијене и посебне услове финансирања.

Радно вријеме сајма је сваког дана од 10 до 20 часова. У четвртак 28. марта на сајму ће бити "Породични дан" када ће Салон аутомобила моћи да појсети цијела породица са једном цјелодневном улазницом од 500 динара, док ће извлачење главних награда бити организовано у недјељу 31. марта у 17 часова, у хали 1.

51. међународни салон аутомобила биће свечано отворен у петак, 22. марта у 11 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана