Теу Ковачевић угостио градоначелник Зоран Аџић

Милан Вујић
Теу Ковачевић угостио градоначелник Зоран Аџић

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за младу тенисерку Теу Ковачевић, која је остварила највећи успјех у каријери освојивши Европско првенство у Мосту у Чешкој Републици за тенисерке до 14 година и овом приликом уручио јој поклон бон у износу од 5.000 КМ.


Градоначелник Аџић је истакао да је обавеза града и локалне управе да подржи Теу, јер је она не само бисер градишког спорта него Републике Српске и региона.

-Теин успјех, као и њене цијеле породице која је ангажована приликом тренинга и такмичења, посебно оца Марка, је импресиван. Вјерујемо да је ово само почетак њене блиставе каријере. Град ће подржати развојни пут Тее јер је то улагање, не само у њен спортски развој, него улагање у промоцију Градишке и Републике Српске - истакао је Аџић који је апеловао на друштвено одговорне компаније да се укључе и стану у подршку бисера спорта као што је Теа Ковачевић.

Теа се након пријема захвалила свима који су је бодрили сво ово вријеме, а посебно својим суграђанима, те подсјетила да јој је ова побједа важна јер је побједила своју ривалку и првог носитеља турнира.

-Желим свима да се захвалим градоначелнику Градишке и свим мојим спонзорима за сву подршку током цијеле своје каријере. Искрено, осјећај је невјероватан, јер сам једина из БиХ која је успјела да освоји Европки шампионат до 14 година уз Дамира Џумхура. Ове седмице дала сам све од себе и надам се да ће ми Бог помоћи за даље и веће успјехе - истакла је Теа.

Њен отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да су са поносом представљали свој град и истакао да се овим резултатом треба да дичи цијела Републиика Српска, а да ће се Теа и он трудити да сваке године у Градишку и Републику Српску доносе овакве трофеје.

Он је истакао да му је жеља да Теа за четири године учествује на Олимпијским играма у Лос Анђелесу.

О тениском чуду из Градишке се увелико прича посљедњих четири године. Већ са девет година је почела да освајала најзначајније турнире на свијету (Little Mo, Paris Bowl, Akademije Rafaela Nadala, Boris Beker, Kim Klajsters, Muratoglu  Tennis Academy...)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана