Новак Ђоковић остао шокиран питањем дјевојчице

GS
Foto: Instagram

Новак Ђоковић гостовао је у емисији "Стазом шампиона" на Радио телевизији Србије (РТС) и говорио на бројне теме, прије свега дотакавши се резултата ове календарске године.

Међутим, било је простора и за "вечна питања", тако да су га водитељи Драгана Косјерина и Александар Стојановић питали да бира између Рафаела Надала и Роџера Федерера, да говори о музици коју слуша, али је најзанимљивије питање поставила дјевојчица која је гостовала у студију.

"Мајко моја, узеће ми посао!", узвикнуо је Аца Стојановић када је чуо шта је питала дјевојчица, а њено питање одушевило је и самог Нолета који се насмијао и одговорио јој максимално озбиљно. Питање је гласило: "Како успијеваш да се вратиш ментално у меч када кренеш да губиш и одједном само почне да добијаш?".

"Одлично питање, фантастично. Хвала ти на њему!", рекао је Новак Ђоковић, а онда је погледао у дјецу и дао им лекцију коју ће сигурно памтити цијели живот.

"Кроз један меч пролазим кроз разне осцилације и турбуленције, менталне, физичке и емотивне и имам пуно сумњи. И ко вам каже да тога нема код спортиста, да нема страха, не говори истину. Сваки спортиста, на било ком нивоу, има сумње и страхове и то се дешава у континуитету сваки меч. Оно што је важно је да ти не дозволиш да те ти страхови и сумње задржавају превише у том стању свијести, да се издигнеш изнад њих и да се концентришеш... Или да гледаш у некога, у нешто, да у својој глави ствараш слике нечега што је позитивно, оне које те мотивишу и дају ти снагу да се издигнеш из те ситуације".

Подсјетимо, током викенда Новак Ђоковић ће играти за Дејвис куп репрезентацију Србије против Грчке, а због специфичног формата такмичења рекао је да му је ово можда и посљедњи пут да игра у Београду, што му је жао.

"Посљедњи пут када сам играо код куће било је у Пиониру прије чак седам година. Не знам да ли ће опет бити прилике до завршетка каријере, па их зовем још једном да дођу, можда буде посљедњи пут да играм пред њима у Дејвис куп такмичењу", казао је Ноле гостујући на РТС.

"За сада све протиче у реду. Неколико пута сам ове године рекао то, јер ме сви питају на конференцијама за штампу шта ме мотивише. Мотивишу ме гренд слемови и Дејвис куп, Олимпијске игре. Сви други турнири су ми мања мотивација и пружају ми припрему за репрезентативне недеље и гренд слемове. Драго ми је да могу да будем и даље на располагању Дејвис куп репрезентацији, селектору Виктору Троицком, мом пријатељу из детињства, са којим сам 2010. освојио Дејвис куп уз Зикија и Јанка. То је дефинитивно један од мојих највећих успјеха, ставио бих ту и олимпијско злато и први освојени Вимблдон", додао је Новак и објаснио зашто је за њега потпуно другачије када игра за Србију, преноси Мондо

"Када побиједим у Дејвис куп мечевима, то је потпуно другачији осећај од другог, јер имате на клупи селектора, иза клупе чланове вашег тима. Наравно, када играте код куће имате подршку која не може да се пореди ни са једном другом на турнирима. Формат је такав да се све измијењало и немамо толико прилику да играмо код куће".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана