Ноле након скоро 15 година појео питу и прекршио дијету (FOTO)

GS
Foto: Instagram

Најбољи тенисер свих времена, Новак Ђоковић се опустио у Бугарској и пробао баницу, њихову традиционалну питу што је изазвало забринутост код његових фанова.

Учествовао је Ђоковић на егзибиционом турниру у Бугарској гдје се одлично проводио и на неки начин одмарао од тениса.

Домаћин му је био Григор Димитров који му је желио приближити Софију на најбољи могући начин те га је одвео да проба баницу, традиционално бугарско јело с којим се Бугари поносе.

Али, навијачи су примијетили један детаљ. Новак Ђоковић због своје дијете избјегава да једе било какво тијесто, а сада је направио неочекивани изузетак.


Управо због ове одлуке многи његови фанови сматрају да је српски тенисер никад ближи одлуци да се повуче из тениса и то као најбољи тенисер свијета са 24 освојена Гранд Слама.

Подсјетимо, Новак је од 2011. године на поменутој дијети када је примијетио да му глутен смета те су од тада почели његови невјероватни тениски резултати.

"Нисам на специјалној исхрани због тениса и да бих побјеђивао мечеве, већ зато што је то добро за моје тијело. Та дијета је одраз мог начина живота. Нећу одустати од ње зато што ми више није приоритет да побјеђујем, освајам титуле и будем најбољи на свијету", поручио је Ноле у једном интервјуу.

Открио је и како изгледају његови оброци.

"Чим устанем из кревета, најприје попијем велику чашу воде собне температуре. Као што сам већ казао, избјегавам воду с ледом и то с разлогом. Кад попијете хладну воду, тијело мора да пошаље више крви у органе за варење да би се та вода угријала до температуре од 37 °Ц. Тај процес има и својих добрих страна - загријавањем хладне воде троши се и која калорија више - али исто тако успорава варење и не шаље довољно крви тамо гдје ми је потребна: у мишиће. И зато ујутру, и у току цијелог дана, пијем искључиво млаку воду. Послије мало истезања и благих гимнастичких вјежби, спреман сам за доручак. Најчешче доручкујем 'супер пахуљице'. Чинију напуним сљедећом мјешавином", открио је Ђоковић те истакао какве су намирнице у питању.

Безглутенске пахуљице или овсена каша

Шака мјешаних орашастих плодова - бадеми, ораси, кикирики

Мало сјеменки сунцокрета или бундеве

Воће засебно или насјецкано у здјелу, на примјер банане и све врсте бобица.

Кашичица кокосовог уља (волим га због електролита и минерала)

Рижино млијеко, бадемово млијеко или кокосова водица

За ручак једе тјестенину направљену од квиноје или хељде уз свјеже поврће док за вечеру једе много протеина у виду меса или рибе, преноси "Клиx".

Novak Djokovic eating Bread after 15 years and after completing Tennis.

Finally his Gluten fast has ended. pic.twitter.com/avCduPtTiA

— SK (@Djoko_UTD) September 18, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана