Друго коло УС опена доноси дуел тенисера из Србије: Запалите ту ватру поново

ГС
Друго коло УС опена доноси дуел тенисера из Србије: Запалите ту ватру поново

ЊУЈОРК - Друго коло УС опена доноси нам српски окршај, дуел Новака Ђоковића и Ласла Ђереа.

Олимпијски шампион успјешно је започео одбрану титуле. Савладан је Раду Албот са 3:0 (6:2, 6:2, 6:4), док је Ђере након три сата и 45 минута сломио фаворизованог Нијемца Јала Ленарда Штруфа, иначе 35. тенисера свијета, који је за 74 мјеста боље пласиран од Ласла - 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2. Окршај Новака и Ђереа биће реприза од прошле године, када је Ђоковић у мечу треће рунде славио са 3:2.

- Видео сам га у свлачионици. Честитали смо један другом. Он се мучио после операције лакта да дође до жељеног нивоа па је ово велика победа за њега над Штруфом. Сјајно је за српски тенис да играмо један с другим у другом колу. Надам се да ћу ја проћи даље, али Ласло има раван бекхенд, лопта овде остаје ниско и њему то одговара. Прошле године је био врло тежак меч, анализираћу га и радити неке ствари боље него лани, надам се - рекао је Ђоковић.

Србија је изненада поново добила АТП турнир, Хихон је морао да одустане па је такмичење планирано од 3. до 9. новембра пресељено у Београд, које ће проћи без Новака.

- Нажалост, ове године нећу играти на том турниру, али желим сав успех организаторима. Надам се да ће остали српски тенисери играти, да ће бити неко звучније име. Незгодна је недеља, јер је пред мастерс у Торину и пред крај је сезоне - додао је Ђоковић.

Занимљиво, Новак никада није освојио УС опен у години ОИ, али му је злато унијело додатну енергију.

- Последњи слем у години, играчи му приступају помало уморни, али онда сви извлачимо последњи атом снаге. Мени су сада другачији приоритети. У Паризу је било велико пражњење, али ми је злато и дало много енергије, подстрека, осећам и растерећење узевши све у обзир, то путовање професионално до злата. Небројено пута сам рекао да су ми ови турнири приоритет, ту желим да уложим додатну енергију - поентирао је Ђоковић.

Ласло се радује новом окршају са Новаком.

- Физички ћу бити спреман. Сви добро знамо ко је Новак и шта је све постигао у тенису. Бројеви су на његовој страни, не само против мене него против било кога. Прошли пут сам играо одлично и био сам у доброј форми, јако добро сам одиграо против Новака. Свакако, шансе вам нису сјајне када је он са друге стране мреже, али овај спорт је веома чудан - констатовао је Ђере.

Рекорд и тајни рецепт

Ђоковић ће у другом колу УС опена имати прилику да обори још један рекорд Роџера Федерера. Обојица имају по 89 тријумфа у Њујорку, у Опен ери, те ће потенцијални тријумф над Ђереом значити да је Новак у још једном параметру престигао Швајцарца. Ђоковић је открио свој кључ дуговјечности.

- Нема тајне. То је стил живота, начин на који се односим према мојој каријери. Имао сам среће на почетку живота да ме окружују неки велики зналци који су били довољно љубазни да поделе своје савете са мном. Веома рано сам научио да је превенција у ствари дуговечност. Истезање, загревање... Све што сам радио на почетку вратиће ми се касније у каријери. Тело је један део, ментални и емотивни део је исто ту. Морате да пронађете оптимални баланс између та два. И даље уживам да се такмичим, веома сам самокритичан на терену, некада и веома фрустриран - рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана